Nenavadni kraji: Kamniti slon na islandski obali

25. januarja, 2020

Naravna tvorba kamnin ob obali Islandije navdušuje popotnike. Velikanska tvorba daje vtis slona, ki je prišel na obalo, da bi potešil žejo. Kamniti slon je prava znamenitost.

Ogromna skala v obliki slona je naravna tvorba na obali otoka Himaey, delu Vestmanskih otokov, ki so že sami po sebi privlačni za obiskovalce, toda kamniti slon je največja atrakcija. Zdi se, kot da velikanski slon pije iz Atlantskega oceana. Bazaltne kamnine pa dajejo velikanski skali tudi površinski videz nagubane slonove kože.

Roca_del_elefante,_Heimaey,_Islas_Vestman,_Suðurland,_Islandia,_2014-08-17,_DD_036

Vestmanski otoki so zbirka 15 otokov in grebenov, ki so nastali zaradi vulkanskih izbruhov in vulkanskih aktivnosti pod morjem. Heimaey je s skupno površino okoli 13 kvadratnih kilometrov največji teh otokov in edini naseljeni otok.

Kamnitega slona najdemo na zahodnem delu otoka. Nekateri pravijo, da je slon nastal med enim od izbruhov vulkana Eldfell, saj je celoten predel otokov sestavljen iz vulkanskih kamnin – zaradi česar je tudi odlična turistična destinacija za ljubitelje geologije. Slona si je najbolje ogledati z morja, zato otok ponuja organizirane oglede z ladjico.

(Visited 261 times, 1 visits today)