Najlepše plaže za letošnje poletje

5. julija, 2019

Nekateri so že odšli na dopust, spet drugi o njem še sanjarijo in izbirajo destinacijo. Morda v gore ali raje na plažo? Tu je nekaj najlepših plaž, ki vas morda navdihnejo za dopust, lahko pa se le malo prepustite sanjarjenju.

Cancun, Mehika

Če iščete lepo eksotično lokacijo za popolno sprostitev, je to zagotovo Mehika. Cancun je eno izmed najbolj priljubljenih mest na svetu, ko govorimo o počitnicah na plaži. Celoletno sonce, živahne plaže, turkizna voda, eksotična hrana in odlične temperature so vse kar potrebujete za poletni oddih.

Hania, Kreta

Čisto modro morje, sonce in čudoviti izleti z ladjo. Vse to vam nudi mesto Hania, ki se nahaja na severozahodni obali Krete. Ne glede na to, ali iščete oglede, pustolovščine ali samo sončenje, lahko Hania ponudi doživetje obiskovalcem vseh starosti in interesov. V zgodovinskem grškem mestu pa morate obvezno obiskati beneški svetilnik in pristanišče iz 14. stoletja.

Tahiti, Francoska Polinezija

Največji otok v Francoski Polineziji je resnično tropski raj. Od globokih modrih lagun, do nočnega neba polnega zvezdic. Vsako leto se na Tahitiju odvijajo tudi avtentični kulturni dogodki, ki so odlični za doživljanje kulture in raznolikosti južnega Pacifika.

Punta Cana, Dominikanska Republika

Če iščete sproščujoče, razkošne in sončne počitnice, potem je Punta Cana idealno mesto za vas. To je destinacija z najbolje ocenjenimi plažami na svetu in obilo nagrajenih letovišč. Uživate lahko v jadranju, potapljanju, vožnji s kajakom, nakupovanju in še več.

Gold Coast, Avstralija

Avstralsko obmorsko mesto Gold Coast je ena najlepših destinacij na svetu. Če iščete dneve, polne sonca, pesek in zabavo svetovnega razreda, bi morala biti Gold Coast na vrhu seznama vaših poletnih destinacij. Gostilne in restavracije so idealne za opazovanje sončnega zahoda in zabave z domačini, po dolgem dnevu na soncu in morju.

Marmaris, Turčija

V turškem Marmarisu najdemo vsega po malo – od skodlastih do peščenih plaž. Kristalno modra voda je vroča točka za vodne športe, zlasti potapljanje in jadranje. Poleg tega Marmaris ponuja nedvomno bogato zgodovino. Jama Nimera in grad Marmaris sta ostanka starodavne turške kulture, eden redkih artefaktov, ki so ostali po potresih leta 1957, ki so skoraj povsem uničili mesto.

Sejšeli, Vzhodna Afrika

Če imate radi sproščujoč pogled na pesek in morje, so Sejšeli idealno mesto. Ta arhipelag s 115 otoki vam bo nedvomno vzel dih. Ocean je kot nalašč za potapljanje, plavanje in snorklanje, ob katerem lahko opazujete nešteto vrst rib in koral. Tisti, ki niste zaljubljeni v morje, pa boste uživali v pohodništvu v bližnjih gostih gozdovih. Idealno vreme in neverjetna pokrajina sta le nekaj razlogov, zakaj so Sejšeli že desetletja tako priljubljena destinacija.

Azurna obala, Francija

Azurna obala je ena najboljših destinacij za poletne počitnice v Evropi. Ne glede na to, ali gre za slavno razkošno kneževino Monte Carlo ali za Cannes, dolga zlata obala daje občutek, kot da ste svetlobna leta oddaljeni od vrveža večine evropskih mest. Nedvomno vam bo všeč sprostitev ob obali in opazovanje ljudi, ki tam živijo.

(Visited 337 times, 1 visits today)