Najboljše turistične ponudbe sveta – naj otok je havajski Maui

2. decembra, 2017

Eden najbolj množično uporabljenih spletnih turističnih portalov TripAdvisor je ob koncu leta objavil sezname najbolje ocenjenih hotelov, restavracij, turističnih zanimivosti, destinacij in letalskih družb v različnih kategorijah za leto 2017.

Žal na nobenem seznamu ni slovenskih ponudnikov, čeprav je tudi Slovenija dobro zastopana na tem spletnem portalu.

Zmagovalec med otoki je Maui

Tokrat predstavljamo prvo mesto za kategorijo otoki. Havajski otok je prava destinacija za ljubitelje narave. Eterični bambusov gozd in slapovi v nacionalnem park u Haleakala so zagotovo vredni obiska. Poleg tega lahko uživamo na peščeni plaži, surfamo ali pa se potapljamo. Tu je tudi panoramska cesta do kraja Hana, ob severovzhodni obali otoka, za katero pravijo, da je ena najbolj spektakularnih poti v življenju. Obvezen je tudi obisk vasice Keanae, kjer se zdi, da se je ustavil čas.

hawaii-1926878_640

Verodostojni podatki

Spletni portal deluje od leta 2000 na njem pa posamezniki ocenjuje koriščenje različnih turističnih storitev po vsem svetu. V preteklosti so se večkrat pojavljali dvomi in pritožbe na domnevno zavajajoče ocene, saj je ocenjevanje lahko anonimno. Toda ob zelo velikem številu obiskovalcev in ocen, slednje v povprečju gotovo kažejo približno realno podobo. Ena ali nekaj izrazito negativnih ocen namreč še ne daje verodostojne podobe. Konec koncev, vsak gost storitev dojema in ocenjuje drugače. Poleg tega imajo na spletnem portalu izdelan sistem, ki naj bi zaščitil potrošnike pred lažnimi ocenami.

Milijoni obiskovalcev

Na spletnem portalu je ocenjenih več milijonov prenočitvenih zmogljivosti in restavracij, ter različnih turističnih atrakcij, mesečno pa ima okoli 400 milijonov obiskovalcev. Portal je vsekakor dobrodošel tako za turiste, ki iščejo koristne informacije med načrtovanjem potovanja, kot za ponudnike, ki na ta način dobijo povratne informacije o svojih uslugah. Ocene je potrebno jemati z določeno mero rezerve a v večni primerov dajejo približno realno sliko.
Igor Fabjan, VB


Zmagovalna restavracija je The Black Swan iz angleškega kraja Oldstead. Kmalu predstavimo še zmagovalne destinacije ostalih kategorij!

(Visited 29 times, 1 visits today)