Najboljše evropske destinacije za spomladanska potovanja

27. marca, 2018

Cenejši leti, nižje cene bivanja, manj turistov in številne sezonske aktivnosti naredijo pomlad ravno pravo za začetek našega „euro tripa“ ali pa morda le enotedenskega oddiha.

Amsterdam, Nizozemska

amsterdam

Kanali, kolesarske steze, pisane hiše in muzeji napolnjeni z mojstrovinami, so le nekateri izmed razlogov, da to pomlad obiščete Amsterdam. Očarljiva prestolnica je znana tudi po svojem plavajočem cvetličnem trgu Bloemenmarkt. Mesto kjer so najbolj priljubljena večerja palačinke, kjer se po večerji sprostite v bližnji kavarni nato pa sprehodite do razvpite rdeče četrti.

Budimpešta, Madžarska

budapest

Če si zaželite oddiha v toplicah ali zdravilišču, je za vas prava Budimpešta. To prelepo mesto ima kar 118 termalnih izvirov – več kot katerakoli druga prestolnica – in pravo paleto kopališč; od tradicionalnih turških do neo-baročnih bazenov, rekreacijskih prostorov in sodobnih objektov. Kot bonus pa Madžari trdijo, da so ti termalni izviri zdravilo po prekrokani noči in „mačku“.

Lizbona, Portugalska

lizbona

Lizbona je okusna, zanimiva, cenovno dostopna in slikovita z znamenitimi hribi, tlakovanimi stezami, kamnitimi zgradbami in samostanom Jerónimos, ki ga najdemo tudi na Unescovem seznamu. Radi jeste? Poleg tradicionalne bacalhau (posušene in soljene ribe) imate na voljo obilico sveže morske hrane – hobotnice, tune, kozice in školjke. Iščete zabavo? Na tej živahni lokaciji s polno nočnega življenja lahko izbirate med vrhunskimi koktajl bari, razkošnimi lokali in trendovskimi klubi.

Pariz, Francija

pariz

Pariz vabi turiste skozi celo leto, a je spomladi še posebej lepo mesto. Rože v mestu začnejo cveteti, drevesa ulico Champs-Elysées obarvajo zeleno in v vrtovih uličnih kavarn brni od navdušenja. Vživite se v lepo vreme s piknik kosilom pred Eifflovim stolpom ali obiščite katerega od mnogih muzejev s skrbno urejenimi vrtovi, kot sta Muzej Rodin in Muzej Marmottan-Monet.

Neapelj, Italija

neapelj

Italijansko tretje največje mesto ponuja obilno okusnih užitkov – pice, testenine, morske sadeže in sladkarije. Pomlad je čudovit čas za uživanje v pristnih okusih Neaplja. Sprehod skozi mesto je najboljši način transporta, ki ponuja možnost okušanja hrane v najboljših restavracijah.

Reykjavik, Islandija

Reykjavik

Z vročimi izviri, ledeniki in slapovi je Islandija raj naravne lepote. In Reykjavik je pravo mesto za doživetje te lepote. S fotografskimi razstavami, umetniškimi muzeji in glasbenimi prireditvami najsevernejša prestolnica zna zadovoljiti tudi umetniško dušo. Od novembra do marca si lahko privoščite opazovanje severnega sija, a največ možnosti, da ga res ujamete je aprila.

Firence, Italija

firence

Zibelka renesanse je prepletena s klasično umetnostjo in arhitekturo. Firence so prav tako epicenter toskanske kuhinje. Ozke ulice in trgi so opremljeni s kavarnicami, gostilnami in sladolednimi butiki. Najdemo lahko tudi vinske bare, sproščene ‘lounge’ kavarne in živahne diskoteke, ki oživijo ob večerih.

Dublin, Irska

dublin

Dublin je igrišče za ljubitelje zgodovine, arhitekture in navdušence nad pijačami. Navdihnite se z zgodovino ob obisku katedrale Sv. Patrika, Dublinskega gradu in muzeja Kilmainham Gaol. Poskusite irski viski v žganjarni Old Jameson in piva v skladišču Guinnessa. Pomlad zaznamuje tudi tradicionalna parada Sv. Patrika, ki se odvija vsako leto 17. marca.

Santorini, Grčija

santorini

Večina ljudi misli, da je Santorini bolj poletna turistična točka, a ima ta v resnici veliko za ponuditi tudi spomladi. Čeprav to morda ni ravno vreme za poležavanje na plaži, lahko najdemo ogromno zanimivih dejavnosti. Prav tako so cene bivanja izven glavne sezone nižje, izognemo se turistom in iz prve vrste opazujemo sončni zahod nad modrimi strehami.

Stockholm, Švedska

Stockholm

Po dolgi in ostrimi spomladi ponovno oživi glavno mesto Švedske. Natanite se v modernem hotelu, kot je Downtown Camper Scandic ali At Six in si oglejte elegantne butike ter umetnostne galerije. Toplejše pomladno vreme je idealno za raziskovanje različnih dogodkov ter festivalov, ki se odvijajo v tem letnem času. In seveda, potovanje ni popolno, če si ne ogledamo vodnjaka Nacka, ki spada med najbolj navdušujoče vodne skulpture na svetu.

London, Anglija

london

London je razburljiv urbani pobeg. Moda, hrana, umetnost, dediščina … ta multikulturna metropola ima za vsakogar nekaj. Oxford Street so sanje nakupovanja, Londonski stolp, Buckinghamska palača in Big Ben pa izžarevajo zgodovino. Sprehodite se po stopinjah Beatlesov, poskusite hrustljavo ribo in krompirček ali indijsko kuhinjo svetovnega razreda ter se sprostite v enem od neštetih lokalnih pubov.

Barcelona, Španija

barcelona

Pozne večerje v priznanih restavracijah in zabave do jutranjih ur naredijo Barcelono zabavno pomladno destinacijo. Dodajte še fantastične strukture na vsakem koraku, Baziliko svete Družine – največjo nedokončano rimskokatoliško cerkev na svetu in številne moderne znamenitosti, ki so jih oblikovali katalonski arhitekt Antoni Gaudí in njegovi sodobniki. Ne pozabite tudi na očarljivo umetniško sceno. Barcelona je namreč dom Muzeju Piccasso in Muzeju sodobne umetnosti Fundació Joan Miró.

Kopenhagen, Danska

kopenhagen

Čisto, hladno in okolju prijazno mesto, ki se je rodilo iz nekdanjih ribiških naselij. Kopenhagen je poznan po svoji kuhinji, ukrivljenih kanalih, kolesarskih poteh in odličnem javnem prevozu. Ogledamo si lahko čudovit 400-letni grad Rosenborg okrašen s stolpiči in jarkom. Zgornje sobe so opremljene s pohištvom in portreti monarhov iz preteklosti, medtem ko v kletni hiši najdemo bleščeče danske krone. Ne smemo pa izpustiti niti zabaviščnega parka Tivoli Gardens, predela Nyhavn in kraljeve knjižnice.

Dunaj, Avstrija

dunaj

Dunajska tradicija kavarn in peciva sega še v avstro-ogrsko cesarstvo, zato je samoumevno, da morate na Dunaju poskusiti nekaj sladkega peciva in skodelico ali dve kave. A privlačnost Dunaja ni omejena le na vaš okus. Dunaj velja za eno najbolj zelenih mest v regiji in pomlad je idealna za uživanje v javnih parkih, raziskovanje kolesarskih stez ter sprehajalnih poti.

(Visited 215 times, 1 visits today)