LOGO_LUPA_web

Najboljše destinacije za potepanje z družino

12. junij, 2019

Ne glede na to ali se raje podate v mestni vrvež ali pa na oddih in zabavno igro na plaži, vas verjetno zanima katera destinacija je najboljša, ki jo lahko dobite za svoj denar.

Spletna stran The Sun je analizirala več kot 60 različnih lokacij po svetu in pripravila seznam najboljših. V analizi so upoštevali dejavnike, ki so najbolj pomembni – število in ceno družinskih sob, število družinam prijaznih atrakcij, povprečne cene obrokov, stroške lokalnega prevoza, povprečno avgustovsko temperaturo in povprečni dnevni proračun za štiričlansko družino.

Najboljše mesto za družinske počitnice

Marakeš je najboljše mesto za letošnje počitnice v mestu. Ponuja kar 388 različnih družinskih dogodivščin.

Zmagovalna destinacija za družinske počitnice v mestu je maroško mesto Marakeš, kjer bi za družinsko bivanje odšteli najmanj 275 evrov na noč, lahko si ogledate kar 388 zanimivih stvari, med njimi, glede na raziskavo, najbolj zanimiv botanični vrt Jardin Majorelle, za kosilo pa bi povprečno odšteli 2,32 evra na osebo. Marakešu nato sledijo Istanbul, Atene, Los Angeles, Toronto, Tenerifi, Lizbona, Dubrovnik, Madrid in Rim.

Tretje mesto na seznamu zasedajo Atene z najbolj zanimivo atrakcijo Akropolo, ki je zgodovinskega pomena.

Najboljše plaže za družinske počitnice

Najlepše plaže za preživljanje z družino najdete v Dubaju.

Če želite družinske počitnice preživeti na plaži, pa je najboljša izbira Dubaj. Tam bi za sobo odšteli najmanj 186 evrov na noč, ogledali bi si lahko 290 zanimivosti, med njimi najbolj zanimivo Dubajsko fontano, za kosilo bi odšteli povprečno 6,10 evra na osebo in se kopali v morju, ki sredi avgusta doseže povprečno 33 °C. Dubajskim plažam nato po seznamu sledijo turška Antalya in Marmaris, grška Kreta in Rodos, španski Tenerifi, hrvaška Brela in Dubrovnik, portugalski otok Boa Vista in španski Benidorm.

Drugo mesto z najboljšimi plažami je Antalya v Turčiji.

Celotni seznam najboljših mest in plaž si lahko ogledate tukaj.

(Visited 8 times, 1 visits today)