Najboljše destinacije za 2020, ki vas ne bodo stale celega premoženja

10. novembra, 2019

Lonely Planet je kot vsako leto pripravil izbor najboljših destinacij za potovanje v prihodnjem letu, ki za svoj denar ponujajo kar največ oz. imajo najboljše razmerje med ponudbo in ceno.

Vzhodno otočje Nusa Tenggara v Indoneziji

Za vse, ki jim Bali ni dovolj, ti otoki ponujajo precej manj turistov, čudovite plaže in potapljanje. Ker tu ni množičnih in bogatih turistov, so cene temu primerne.

 

Budimpešta

Prestolnica naše sosede se je na seznam uvrstila, ker ponuja edinstvena doživetja, kot so termalne kopeli, bari v ruševinah in številne kavarne. Evropski glamur na cenejši način!

Madhya Pradesh v Indiji

Ta indijska država ponuja opazovanje divjih živali za precej manj denarja, kot bi nas stali afriški safariji. Opazujemo lahko tigre, opice in divje prašiče, ob tem pa se naužijemo tudi lepot indijskih templjev z znatno manj turisti in denarja kot v sosednji državi Rajastan.

Azerbajdžan

Azerbajdžan se sicer ne more primerjati z evropskimi počitnicami, ponuja pa visoko raven namestitev, odlično hrano in doživetja za nizko ceno. Raziskujete lahko destinacijo, ki se zelo hitro spreminja.

Srbija

Srbijo so na seznam uvrstili zaradi ponudbe aktivnih doživetij, spa-jev in vinskih kleti, starodavnih samostanov in vsega, kar si popotnik lahko zaželi.

Tunizija

Tunizija se ponovno odpira turizmu. Medina v Tunisu, ostaline Kartagine in saharske peščine – vse za dobro ceno.

Vinska regija Južne Afrike

Le streljaj od Cape Towna se lahko podamo na vinarsko in kulinarično dogodivščino. Poleg vinarjev in restavracij pa je tu na voljo tudi divjina – s safariji.


Atene

Nič na stane opazovanje Akropole ali da se sprehajamo po ulicah Aten, prežetih z zgodovino. Ob tem obiščemo ugodne restavracije ali pa se odpravimo na plažo.

Zanzibar

Na čudovitih peščenih plažah Zanzibarja boste zapravili precej manj kot na karibskih ali pacifiških otokih.

Vir: LP

(Visited 112 times, 1 visits today)