Kam potovati? Odkrijte najbolj priljubljene turistične destinacije za leto 2018

16. januarja, 2018

Preden zgrabite vodnik in odpotujete, je ogled sanjskih fotografij čudovitih destinacij lahko odličen način, da dobite navdih kam odpotovati. In mnogi se v iskanju fotografij podajo na spletni portal Pinterest, ki ponuja neskončno spiralo neverjetnih destinacij po vsem svetu.

Pinterest je pred kratkim objavil podatke o tem, katere destinacije so med popotniki najbolj popularne. Približno 68 % popotnikov pravi, da na Pinterestu iščejo ideje za naslednje potovanje in stvari, ki jih lahko tam počnejo. Zanima jih hrana, dekoracija, slog in lepota.

Zanimanje za potovanja v puščave, kot je Atacama, se je povečalo za kar 125 %.
Zanimanje za potovanja v puščave, kot je Atacama, se je povečalo za kar 125 %.
Narodni park Joshua Tree. Fascinantna raznolikost rastlin in živali, ki so svoj dom našle v deželi, ki so jo izoblikovali močni vetrovi in občasni hudourniki dežja.
Narodni park Joshua Tree. Fascinantna raznolikost rastlin in živali, ki so svoj dom našle v deželi, ki so jo izoblikovali močni vetrovi in občasni hudourniki.

In katere so torej najbolj priljubljene destinacije? Zanimanje za potovanje v puščavo se je povečalo za kar 125 %, kar pomeni, da so destinacije, kot so Maroko, Dubaj, Atacama in narodni park Joshua Tree popotnikom vedno bolj zanimive. Tisti, ki imajo radi poleg peska tudi morje, so jim bolj zanimivi otočki na Hrvaškem in Mykonos v Grčiji, zanimanje zanje je zraslo za 96 %. Navdušene mestne raziskovalce, ki imajo radi toplo vreme, se je za 96 % povečalo zanimanje za Mexico City.

Grški otok Mykonos ponuja peščene plaže, morje in tradicionalne bele hiše.
Grški otok Mykonos ponuja peščene plaže, morje in tradicionalne bele hiše.

Tudi zanimanje za destinacije s pestro zgodovino se je povečalo in sicer za 92 %. Popotniki iščejo zgodovinske kraje po Evropi in kraje, kot je Angkor Wat, kar dokazuje, da so nekatere destinacije preprosto brezčasne. Če imate radi križarjenja in so križarjenja po morju za vas že malo dolgočasna, vas bo morda zanimalo, da je zanimanje za križarjenja po rekah naraslo za kar 346 %. Popotnikom se najbolj zanimiva zdijo križarjenja po rekah v Vietnamu, Nemčiji in Egiptu. Morda pa vas bolj zanima ulična umetnost? Zanimanje zanjo je naraslo za 79 %, popotniki pa najraje obiščejo Miami, Lizbono in Melbourne.

Melbourne je drugo največje mesto v Avstraliji in je bilo od leta 1901 do 1927 tudi glavno mesto.
Melbourne je drugo največje mesto v Avstraliji in je bilo od leta 1901 do 1927 tudi glavno mesto.

Idej kam odpotovati v letu 2018 je veliko. In če vam zgornji predlogi niso najbolj privlačni, Pinterest ponuja še veliko drugih. Torej, že imate idejo, kam bi odpotovali v letošnjem letu?

(Visited 139 times, 1 visits today)