Kako se bo Portugalska lotila zagona turizma?

15. maja, 2020

Portugalska turistična zveza je kreirala znak “Čisto in varno” za hotele, restavracije in ostale turistične storitve,s čimer bodo izkazovali izjemne varnostne in higienske ukrepe za zajezitev covid-19 in drugih infekcij. 

Konec aprila je Portugalska zagnala shemo za ponovno pridobitev zaupanja v turistični sektor za prihodnja potovanja, počasi omiljujejo tudi ukrepe karantene. Njihova nacionalna zdravstvena organizacija pripravlja spletne programe za učenje in zahteve za vse, ki delujejo v turizmu: od protokola čiščenja in merjenja temperature do navodil za izdelavo zaščitne opreme, Prav tako so jim na voljo sredstva za zagotovitev varnosti zaposlenih in gostov.

Znak Čisto in varno pridobijo brezplačno, ob izpolnjevanju pogojev.

Preberite tudi: Portugalska je prva invalidom prijazna destinacija.

Hoteli šele junija in julija

Izredno stanje je bilo na Portugalskem ukinjeno 2. maja po šestih tednih karantene. Odprle so se prve trgovine in podjetja. Kavarne, restavracije in bari se bi naj odprli 18. maja. Na isti dan se bo ponovno odprla tudi Sintra.

Hoteli v Algarve regiji na jugu pa naj bi se postopno odpirali junija in julija. Zaenkrat pa Portugalska turizem rešuje z domačimi gosti, saj mednarodna letališča še niso odprta.

 

Vir;LP

(Visited 164 times, 1 visits today)