Jordanija pozimi: ugoden pobeg v tople kraje!

4. februarja, 2020
Igor Fabjan

Jordanija pozimi tudi Slovencem predstavlja cenovno ugodno destinacijo. Edino jordansko obalno mesto Aqaba je kot naročeno po meri ljubiteljev sonca in toplega morja. Rdeče morje namreč tudi v najhladnejših mesecih dosega temperature okoli 22°C. Poleg tega ima mesto poseben gospodarski status, zaradi česar obiskovalci na meji dobijo vstopni vizum brezplačno.

Nizkocenovni prevoznik Easy Jet do konca marca ponuja ugodne povezave iz Benetk in sicer ob torkih in sobotah. Povratno vozovnico je mogoče dobiti že za manj kot 80 evrov. Cene v Jordaniji so ugodnejše kot pri nas, saj je mogoče dobiti sobo v hotelu že od 20 evrov na noč naprej. Za še enkrat toliko lahko najdete prenočišče v solidnem hotelu z razgledom na morje in terasnim bazenom, kot je na primer Mass Paradise.

Na hitro sem se odločil za tedenski skok v Jordanijo – iz Benetk so do konca marca res ugodne povezave (od 70 evrov povratna karta), za Aqabo ne potrebujemo vizuma, možno se je kopat …

Za razvajanje v enem najboljših mestnih hotelov Hyatt Regency Aqaba Ayla pa boste odšteli od 130 evrov navzgor. Sobe in suite se ponašajo z razgledi na morje in okoliške gore, na voljo je več bazenov in sodobno spa središče, v bližini pa je urejeno še igrišče za golf.

Hotel je zgrajen ob umetni laguni, oddaljeni dobre tri kilometre od mestnega središča. V njem boste občutili vse čare arabskega sveta, od pisane tržnice, turških kopeli, pogledov na vitke minarete mošej pa do okušanja izvrstne hrane vključno z neubranljivimi sladicami.

Peščena obala in koralni greben

Bližnje peščene obale spremlja toplo morje s koralnim grebenom in pisanim živalstvom, ki je pravi raj za potapljače. Podvodne čare lahko občudujete le z masko ali še bolj udobno na ladji s steklenim spodnjim delom. Tovrstne izlete za 25 evrov na osebo organizira podjetje Neptune.

Med drugim lahko občudujete tudi potopljen tank in letalo!

Jordanija je tudi ena od držav, ki naj bi jih v letošnjem letu največkrat videvali na Instagramu.

 

 

(Visited 296 times, 1 visits today)