Ne marate poletne vročine? Ideje za hladnejši poletni dopust

29. junija, 2019

Za mnoge ljudi so sonce, pesek, plaža in koktajl obvezni pogoji za poletne počitnice. Vendar pa niso vsi navdušeni nad takšno vrsto počitnic. Nekateri morda raje uidete na oddih nekam, kjer si oddahnete od poletne vročine. In če letošnje počitnice morda iščete lokacije, kjer se najde svež zrak in hladnejše temperature, vam predstavljamo počitniške destinacije kjer se temperatura le stežka dvigne nad 20°C.

Cape Town, Južna Afrika

Prelepo mesto v Južni Afriki, ki leži ob Atlantskem oceanu je odlična možnost za poletne počitnice. Temperature tam le komaj presegajo 20°C, zato je to odlična lokacija za tiste, ki v svojem kovčku ne najdejo prostora za kratke hlače. Mesto je dom spektakularne Mizaste gore – gore s ploščatim vrhom, ki je znameniti mejnik mesta, poznan po vsem svetu in ponuja enega od najbolj ikoničnih pogledov na svetu. Cape Town ponuja veliko različnih aktivnosti. Lahko opazujemo kite, zaplavamo z morskimi psi ali pa se podamo na pohod ali kolesarjenje.

Reykjavik, Islandija

Glavno mesto Islandije je fantastično poletno bivanje za tiste, ki se težko ločijo od svojih toplih zimskih volnenih puloverjev. Pri temperaturah, ki komaj dosegajo 15°C pa nam pridejo prav tudi kapa in rokavice. Najbolj severno glavno mesto se nam razkazuje z miniaturnimi hišicami vseh barv in lesketajočim morjem. Izven mesta pa nam podeželje ponuja svež zrak, skalnato morje in zasnežene gore.

Tromso, Norveška

Majhno mesto, ki je poznano tudi kot prehod na Antarktiko, leži 400 kilometrov severno od arktičnega kroga. Poletje v tem malem norveškem mestu je nekoliko hladno, saj temperatura dosega le skromnih 8°C. Tromso je ena najboljših lokacij za opazovanje severnega sija, kot druga norveška mesta, pa ima tudi bogato nočno življenje. Ponaša se z več gostiln na posameznega prebivalca kot katerokoli drugo norveško mesto.

Nuuk, Grenladija

Nuuk je glavno mesto Grenladije in je daleč največje in najbolj kozmopolitsko mesto. Okvirjen je s spektakularnim panoranskim ozadjem gora in zagotavlja dobro izhodišče za raziskovanje Grenladije. Kraja, ki ju morate tam obvezno obiskati sta ledeni fjord Ilulissat in topli izviri ‘Hot springs’ na otoku Uunartoq, kjer se lahko kopate. Iz mesta se lahko odpravite tudi na izlet z ogledom kitov.

(Visited 284 times, 1 visits today)