Evropske destinacije odličnosti: Colmar

5. decembra, 2018
Foto: OT COLMAR

Že deseto leto zapored teče projekt EDEN – European Destinations of Excellence, ki je namenjen promociji evropskih destinacij, ki lahko pomembno prispevajo k večji prepoznavnosti regij s trajnostnim in okolju prijaznim turizmom.

Petra Nastran

Praznični Colmar

Tokrat se že oziramo za kraji, kjer lahko doživimo tisto edinstveno decembrsko vzdušje na božičnih sejmih. Kjer diši po sladkih praženih mandljih, cimetu ter kuhanem vinu, in se ob sprehodu mimo okrašenih stojnic prestavimo v neko brezčasnost, zaradi katerega imamo občutek, da smo se znašli v pravljici. Eden izmed takih je tudi mesto Colmar v severovzhodni Franciji.

Foto: OT COLMAR
Foto: OT COLMAR

Colmar je tretja največja občina v vinorodni regiji Alzacija ter prestolnica Alzaškega vina. Mesto ima dobro ohranjen stari del z značilnim pol-lesenimi stavbami. Skozenj teče reka Lauch in po njej se lahko zapeljete tudi z ladjico ter obiščete četrt, ki se imenuje »Little Venice« (male Benetke).

Foto: OT COLMAR
Foto: OT COLMAR

Na petih lokacijah

Božični sejem v Colmarju je odprt šest tednov, od 13. novembra do 30. decembra. Nahaja se na kar petih lokacijah, od katerih je vsaka urejena kot mini vas. Večina ponudnikov izdelkov prihaja iz regije Alzacija in so bili za sejem izbrani na podlagi kakovosti in unikatnosti svojih izdelkov.

Foto: OT COLMAR
Foto: OT COLMAR

Razigrano in živahno

V mestu se poleg postankov ob stojnicah lahko udeležite vodenih ogledov mesta, obiskov muzejev, pokušine vin, otroških animacij, razstav tradicionalnih igrač in koncertov.

Foto: OT COLMAR
Foto: OT COLMAR

Iz Ljubljane ste lahko v Colmarju v dobrih osmih urah. Sliši se mikavno, kajne?

 

Foto: OT COLMAR
Foto: OT COLMAR

 

(Visited 20 times, 1 visits today)