Brezskrbno na potovanje – zdravstveno zavarovanje

16. aprila, 2018

Kadar se odpravljamo na potovanje v tujino, je običajno skrbi še več kot med potepanjem po Sloveniji. Eden izmed nepredvidenih a lahko zelo dragih stroškov so lahko nujne zdravstvene storitve. Tudi, če potujete v države v katerih velja Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja, velja razmisliti še o zdravstvenem zavarovanju z asistenco. Evropska kartica namreč ne omogoča pomoči pri iskanju ustreznega zdravnika in ne krije stroškov prevoza poškodovane osebe v domovino. Zavarovanje je še toliko bolj smiselno v primeru, ko potujete v evropske države, ki niso članice EU, ali kadar potujete na druge celine.

zavarovanje potovanje

Pri izbiri pakete je potrebno izbrati območje kamor potujete, čas trajanja potovanja, višino kritja. Za starejše od 75 let je običajno potrebno dodatno doplačilo. Če veliko potujete je zanimiva možnost zavarovanje, ki krije več časovno omejenih potovanj. Je namreč bistveno cenejše, kot celoletno zavarovanje.

V primeru koriščenja zdravstvenih storitev v tujini morate poklicati klicni center zavarovalnice, kjer poskrbijo za vse postopke. Včasih, predvsem pri manjših nezgodah, je potrebno storitve plačati na licu mesta, a vam zavarovalnica stroške (dokumentirane z izvidi in računi) povrne po vrnitvi domov.

Pred sklenitvijo zavarovanja za tujino je dobro pregledati ponudbe različnih zavarovalnic. Zavarovalne vsote, obseg zavarovanj in premije se namreč med posameznimi zavarovalnicami razlikujejo (Vzajemna, Coris…).

zavarovanje potovanje 3

Igor Fabjan

(Visited 68 times, 1 visits today)