Bi obiskali 93 nenaseljenih škotskih otokov?

27. junija, 2018

Naravne lepote Škotske in neverjetna škotska zgodovina že dolgo privabljajo turiste iz celega sveta. Sedaj pa Škotska pripravlja nov načrt, da bi privabili še več turistov, ki bi lahko obiskali vseh 93 nenaseljenih otokov v državi.

Hitrans – eno od sedmih regionalnih transportnih združenj na Škotskem – razmišlja o oblikovanju novega „potnega lista Škotskih otokov“. Potnega lista, ki bi turiste popeljal po 93 nenaseljenih otokih in v katerem bi turisti zbirali žige za vsak obiskan otok. Navdih za takšen potni list so dobili na Irski divji atlantski poti, ki potnike popelje po čudoviti in robustni obali. Načrt je zasnovan tako, da spodbuja obiskovalce k obisku otokov, kot so Argyll, Bute in Orkneyovi otoki, ki so manj obiskani kraji v državi, a so vsi dostopni s trajektom ali letalom. Potne liste pa naj bi Hitrans izdal tudi vsem domačinom in jih tako spodbudil k ogledu otokov v svoji državi.

skotski-otok-4

To pa ne bo prva turistična pot na Škotskem. Ob obisku Škotske se lahko podate tudi na West Highland Way, dolgo pot, ki poteka od severnega Glasgowa do Fort Williama. Za tiste, ki si želijo na potovanje z avtom, pa je idealna pot North Coast 500, pot ki predstavlja epsko potovanje po najsevernejši regiji države.

skotski-otok-3 skotski-otok-2i

(Visited 263 times, 1 visits today)