Ura za Zemljo: Ugasnimo luči in izklopimo vse elektronske naprave

28. marca, 2020
Ura za Zemljo: Ugasnimo luči in izklopimo vse elektronske naprave

Od leta 2007, ko je Svetovna organizacija za varstvo narave (WWF) prvič izvedla Uro za Zemljo, je simbolični dogodek postal največje svetovno gibanje za okolje ter navdih za posameznike, skupnosti, podjetja in organizacije v več kot 180 državah po vsem svetu.

Planet Zemlja potrebuje počitek, saj je v težavah kot še nikoli. Na pomoč ji lahko priskočimo danes (28. marec), ko med 20.30 in 21.30 ugasnemo luči in izklopimo vse elektronske naprave.

Narava nas oskrbuje z življenjsko pomembnimi elementi – voda, zrak, zavetje in nam omogoča življenje samo, vendar je zaradi podnebnih sprememb in izginjanja biotske raznovrstnosti, ogroženo tudi naše udobje.

Zdravje je na prvem mestu

Glede na razmere, kakršnih še ni bilo, organizatorji Ure za Zemljo svetujejo, da se Ura za Zemljo v tem letu praznuje v zavetju doma, saj je zdravje in dobro počutje njihovih podpornikov in osebja na prvem mestu. Države pa pozivajo, da se vseeno odločijo, kaj bodo storile, da bomo vsi skupaj prizanesljivejši do našega planeta.

Naj v tej uri spet zasijejo zvezde

Bistvo gibanja Ura za Zemljo je, da ugasnemo luči, letos lahko gremo še korak dlje in izklopimo tudi vse elektronske naprave.

Kaj vse lahko počnemo v tej uri? Na domačem vrtu ali terasi lahko opazujemo zvezde. V soju sveč lahko uživamo ob doma pripravljeni večerji, igramo družabne igre ali beremo, pripravimo koncert za družino ali pa kar za celo sosesko na balkonu. Zabavno bo preživeti ta čas na malo drugačen način.

 

Vir: Earth Hour, WWF

 


Nazaj na kategorijo EKO.

(Visited 145 times, 1 visits today)