Tržnica BTC City se poslavlja od plastičnih vrečk

3. oktober, 2019

Na Tržnici BTC City v Ljubljani so s 1. oktobrom omejili uporabo plastičnih vrečk ter začeli s kampanjo »Adijo, plastika. Živijo, narava.«, s katero želijo ozaveščati obiskovalce in najemnike prodajnih prostorov tržnice o škodljivem vplivu plastičnih vrečk na okolje ter pozivati k uporabi trajnostnih vrečk.

Kot alternativo plastični nosilni vrečki bodo v družbi BTC spodbujali uporabo in prodajo vrečk iz okolju prijaznejših materialov, kot so papirnate vrečke, vrečke iz bombaža, biorazgradljive vrečke s certifikatom OK compost in večnamenske vrečke za večkratno uporabo. V sklopu akcije bodo v oktobru med najemnike na Tržnici BTC City razdelili 10.000 brezplačnih papirnatih nosilnih vrečk s FSC certifikatom za papir iz trajnostnega vira, ki se jih lahko odloži med star papir ali na kompostnik, ter 100.000 papirnatih škrnicljev.

Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj v družbi BTC, je ob tem izpostavil, da se s tem projektom pridružujejo globalnim gibanjem, ki se v želji po zmanjševanju onesnaževanja okolja lotevajo spreminjanja nakupnih navad potrošnikov in uvajajo trajnostne rešitve glede uporabe nosilnih vrečk.

Izdelajte svojo vrečko za trajno uporabo

V soboto, 5. oktobra 2019, bo na Tržnici BTC City med 9. in 13. uro potekal jesenski sejem, na katerem bodo lahko obiskovalci okušali arome tradicionalnih in sodobnih jesenskih jedi. V času sejma bo na tržnici potekala delavnica, na kateri se bodo lahko obiskovalci naučili izdelati lastno vrečko za trajno uporabo. »Zelene agentke« družbe BTC pa bodo delile papirnate vrečke in nasvete, kako lahko vsak od nas z majhnimi dejanji prispeva k ohranjanju okolja.

 

Vir in foto: BTC

 

(Visited 7 times, 1 visits today)