Nov nacionalni park v Argentini

16. januarja, 2019
Foto: proyectoibera.org

Nov nacionalni park v Argentini, ki bo pomagal zaščititi močvirja, gozdove in travišča, je konec decembra dobil ‘zeleno luč’ od argentiske vlade. 

Ustanovili so nacionalni park Ibera, na severovzhodu države – 1600 kvadratnih metrov ozemlja, ki se priključje že obstoječemu parku Ibera. Skupaj zdaj merita skoraj 7000 kvadratnih kilometrov, s čimer sta največji naravni park v državi.

Za divje živali, za ljudi in za prihodnje generacije

Območje je eno največjih močvirij Južne Amerike. Tu najdemo vodovja, travišča in gozdove, ki so dom prek 4000 različnim vrstam rastlin in živali.

capybara-203337_640

Ocenjujejo, da bo park Ibera imel prek 100.000 obiskovalcev na leto, ki bodo prepoznali zanimivost regije za opazovanje ptic in divjih živali.

Lokalna organizacija za zaščito okolja pravi, da gre za enega največjih projektov v Južni Ameriki od oživitev ekosistemov, ki jih je zrahljal človek.

jaguar-1807171_640

 

“Danes praznujemo,” je povedala predsednica organizacije Tompkins Conservation, “Za divje živali, ki so tu doma, za prebivalce Argentine in za prihodnje generacije, ki bodo lahko doživele to čudovito naravo in njeno biodiverziteto.”

 

Vir: Lonely Planet

(Visited 41 times, 1 visits today)