Kako prihraniti energijo v gospodinjstvu?

21. novembra, 2019

Skoraj vse, kar počnete in vse, kar uporabljate doma, prispeva k porabi energije. Obstajajo pa tudi preprosti načini za zmanjšanje porabe energije.

Izklopite naprave, ki jih ne uporabljate

Seveda, to ste že slišali, vendar ne gre samo za polnilnik vašega mobilnega telefona. Gre za vse! Ne gledate televizije? Ne uporabljate sušilnika? Izklopite vse naprave iz električnega omrežja. Na računu boste opazili drastične spremembe.

Ugasnite luči

Ne samo, da boste opazili velike spremembe na svojem računu za elektriko, ampak boste morda opazili tudi spremembe v svojem zdravju. Umetne luči vplivajo na naše možgane in posledično lahko vplivajo na naše (ne)spanje.

Skrajšajte čas pod prho

S krajšimi prhami boste prihranili energijo in vodne vire. Priporočeni čas za prhanje je 4 minute. Med prhanjem lahko v vedro zbirate vodo, s katero lahko izplaknete stranišče ali zalijete rože.

Zbirajte deževnico

Deževnica je najboljša izbira za rastline. Z zbiranjem boste prihranili mnogo energije. Če imate možnost, namestite rezervoar za deževnico.

Perilo sušite na zraku

Zdaj, ko imamo vrhunske pralne in sušilne stroje, je sušenje oblačil na zraku stvar preteklosti. A pozor, oblačila, posušena na zraku, prihranijo 400 kg energije letno. Sušilnik uporabite samo, če res nimate druge možnosti za sušenje perila.

Vir: Green Matters

(Visited 10 times, 1 visits today)