Indijski šolarji 20.000 kosov embalaže poslali nazaj proizvajalcem

23. novembra, 2018
Foto: return to now

Ker niso imeli nobene dobre opcije, kaj storiti s plastično embalažo, ki se jo ne da reciklirati, so se šolarji v Indiji odločili, da jo pošljejo nazaj – in naj se s tem ukvarjajo proizvajalci.

V Indiji se plastika nabira v kupih na ulicah. Zato so mestni svetniki začeli spodbujati šolarje, da embalažo od prigrizkov zbirajo in jo nato pošljejo proizvajalcem.

Šola v mestu Thoothukudi je tako zbrala prek 20.000 kosov v manj kot 2 tednih. Razdelili so jih po proizvajalcih in jih poslali podjetjem. Skupaj z odpadno embalažo so poslali še pismo, v katerem so zapisali, da so zadovoljni z okusom in kakovostjo njihovih izdelkov, ne pa tudi s plastično embalažo. “Želimo zagotoviti varno okolje za prihodnje generacije in zmanjšati naš plastični odtis. Odločili smo se, da zberemo embalažo vaših izdelkov in vam jo pošljemo v varno ravnanje. Prosimo, pomagajte nam uživati v vaših izdelkih brez slabe vesti, tako da jih začnete pakirati v ekološko embalažo.”

Več o razširjeni odgovornosti proizvajalcev pri nas: MOP, GZS.

Podjetja so dobili tudi pismo komisarja Albyja Johna Varghesa, ki jih je opomnil, da so po zakonu iz leta 2016 proizvajalci in lastniki blagovnih znamk (in ne občine) dolžni za zbiranje odpadkov, ki so posledica rabe njihovih izdelkov. Od njih je zahteval, da v naslednjih dveh mesecih izdelajo načrt za to.

Vir in foto: returntonow.net

(Visited 12 times, 1 visits today)