Gradimo z naravo!

28. marca, 2014

Pomladni sejem bo v sklopu gradbeništva MEGRA poudaril nizkoenergijsko in leseno gradnjo. Dobro zastopano bo stavbno pohištvo, talne obloge, ograje, sodobni gradbeni materiali, oprema in storitve za gradnjo in obnovo, nova in obnovljena gradbena, gozdarska in kmetijska mehanizacija, kritine, fasadni sistemi in izolacije. Novost bo razstava Čar lesa. Predstavljene bo srednješolsko in fakultetno izobraževanje s tekmovanjem osnovnošolcev v graditeljskih spretnostih, tekmovanjem dijakov v polaganju keramičnih ploščic ter s praktičnimi nagradami za obiskovalce. Dogajanje bodo podčrtali aktualni strokovni posveti, predavanje Zelene tehnologije za mesta prihodnosti, podelitev Znakov kakovosti v graditeljstvu 2014 in predstavitev nagrajencev.

Področje energetike ENGRA bo ponujalo najsodobnejše toplotne črpalke, peči na biomaso ter znanja, izdelke in storitve za učinkovito rabo energije s čim večjim deležem obnovljivih virov. V obliki posveta in z demonstracijo bo predstavljena Integrirana proizvodnja trdnega goriva in bioplina iz biomase – travinj.

Komunalno področje KOGRA bo izpostavilo čistilne naprave, zbiralnike za vodo, kosilnice in druge izdelke za urejanje okolice. Pospremili ga bodo posveti o trajnostnih pristopih in inovativnih rešitvah na področju komunale.

Pomurski obrtno-podjetniški sejem POS bo predstavil obrtniške sekcije v gradbeništvu ter člane obrtnih zbornic Pomurja na Obrtniški ulici, kjer bodo prikazovali svoje izdelke in spretnosti. Predstavljeni bodo različni poklici, za katere se bodo lahko odločali osnovnošolci v sklopu projekta Right Profession – Pravi poklic za razvoj. Potekalo bo 14. državno tekmovanje krovcev in kleparjev ter strokovno poslovno srečanje obrtnikov in podjetnikov.

Obiskovalci bodo lahko pridobili številne praktične in strokovne nasvete na brezplačnih energetskih, gradbenih in investicijskih svetovanjih Gradbenega inštituta ZRMK, ENSVET in Eko sklada.

Svež program zelenega dogajanja:  www.pomurski-sejem.si

(Visited 25 times, 1 visits today)