Ga prepoznate? Prometni znak za intervencijski prehod

14. november, 2016

<![CDATA[Če se vozimo po avtocesti, na več mestih po celi Sloveniji lahko opazimo takšen prometni znak. Še pred kratkim so bili postavljeni zelo poredko, sedaj pa jih lahko zasledimo že marsikje na avtocestnem križu.
znak-za-intervencijski-prehodPrometni znak, pravokotne oblike, s črno in belo kapljo na rdeči podlagi, predstavlja intervencijski prehod za vozila na nujni vožnji in je postavljen med dvema fizično ločenima smernima voziščema na avtocesti. Prometni znak pomeni, da je na mestu označitve intervencijski prehod, kjer je ograja, ki ločuje smerni vozišči, hitro snemljiva ter obarvana rdeče.
Demontaža ograje vozilom na nujni vožnji omogoča prečkanje smerni vozišči, ki sta sicer vedno fizično ločeni. Seveda pa morajo biti pri tovrstnem početju zelo previdni, saj je nevarnost naleta na avtocesti zaradi visokih hitrosti večja. Intervencijski prehodi nastajajo zaradi potreb reševanja ob velikih in množičnih prometnih nesrečah na avtocestah, navajajo na Agenciji za varnost prometa (AVP).]]>

(Visited 9 times, 1 visits today)