Življenje brez mravelj: 5 naravnih sredstev

21. marca, 2020
Življenje brez mravelj: 5 naravnih sredstev

Kakšno jezo občutimo, ko nam mravlje ves čas korakajo po kuhinjskem pultu ali pa si privoščijo sprehod po hrani. Da ne bi takoj posegli po strupenih snoveh proti gomazečim insektom, jih lahko elegantno odženemo tudi z dosti bolj humanimi in naravnimi sredstvi.

Kjer se mravlje še posebej rade zadržujejo, si lahko pomagamo z nekaj kapljicami eteričnega olja klinčkov, kar je še posebej primerno prav v kuhinji. Mravlje naj bi se izogibale tudi mestom, ki dišijo po olju agrumov.

Pripravili smo še pet nasvetom za življenje brez mravelj:

  1. Sol je hitro in enostavno sredstvo za rešitev težave: posujte jo po okenskih policah in možnih vstopnih točkah v stanovanje, saj jo mravlje naravnost sovražijo. Še bolj pa bo učinkovalo, če v grobo sol kapnemo kakšno kapljico eteričnega olja nageljnovih žbic.
  2. Okoli oken in vrat po stanovanju lahko posujete tudi čili in papriko, vendar ju odsvetujemo, če imate majhnega otroka ali domače živali, predvsem psa ali mačko.
  3. Kuhinjske površine poleg eteričnega olja klinčkov dobro varujejo tudi listi posušeni listi lovorja in origana. Zanimivo, da je njihov vonj za nas nadvse prijeten, mravlje pa se mu raje izogibajo.
  4. Če so vam mravlje preplavile balkon, lahko poleg omenjenih nasvetov, uporabite tudi starodavni trik s kavno usedlino. Dajte jo v bližino lončnic ali med rastline.
  5. Tudi meta je naravni repelent proti mravljam. Nam sicer izredno privlačno diši, mravlje pa naj bi odganjala. V predale in omarice s perilom dajte posušene metine liste in mravlje se jim gotovo ne bodo približale.

S hrenom nad mravlje!

Vir: www.ideegreen.it

 


Nazaj na kategorijo VRTNARSTVO.

(Visited 852 times, 1 visits today)