Zbogom žalost – 10 korakov do sreče!

9. aprila, 2017

“Kar se zgodi zunaj nas ni nikoli odgovorno za naše notranje stanje duha. Edino odgovornost nosi naš mentalni odnos do dogajanja,“ pojasnjuje life coach Alessandro Cozzolino in svetuje, kako se spopasti z občutkom nesreče, ki nas vse pogosteje preplavlja. “Mnogi pričakujemo, da se bodo stvari zgodile takoj in brez truda, na koncu pa smo nesrečni.”

10 dejstev za boljše počutje

Navedel je 10 dejstev, ob katerih se bomo bolje počutili in občutili srečo. Če se jih bomo začeli vsaj zavedati, bomo na dobri poti do prijetnejšega življenja.

1. V sebi imamo ogromno moč, ki se imenuje “izbira” in nam omogoča živeti življenje, ki ga želimo, predvsem pa nam daje možnost najprimernejšega odziva nanj.

2. Vsaka odločitev vključuje odrekanje in celo ne-izbiro, ki je tudi sama po sebi izbira.

3. Ljubi in se pusti ljubiti: verjemite, da si boste tako rešili življenje.

4. Besede uporabljajte z dobrim namenom. Začnite pri sebi in nadaljujte pri sočloveku.

5. Vse, kar mislite, čutite in dojemate, ni vedno nujno absolutna in univerzalna resnica.

6. Ne pričakujte preveč. Če tega resnično ne zmorete, se soočite z dejstvom, da pričakovanja sama po sebi predstavljajo tveganje, da se morda ne uresničijo, kar lahko pripelje tudi do razočaranj.

7. Vsi smo soodvisni. To pomeni, da smo odvisni drug od drugega in nobenega razloga ni, da se počutimo manj- ali večvredne.

8. Nasmeh, “hvala” in objem lahko nekomu spremenijo dan, še posebej vam.

9. “Ego”, “jaz” in “moje” so nevarni za vas in za druge, zato je potrebno z njimi ravnati skrajno previdno.

10. Nič in nihče ni samo po sebi umevno in trajno. Vse, kar se rodi, raste, se spreminja, umre in se pretvori v nekaj drugega. To ni v vaših rokah in nanj ne morete vplivati.

Vir: repubblica.it

(Visited 11 times, 1 visits today)