Zanimive in uporabne spletne strani, ki bodo spremenile vaše življenje – 2. del

1. oktobra, 2017

V današnjem svetu in času lahko najdemo nekaj za vsakogar – tudi na spletu. Imate v hladilniku cel kup ostankov pa ne veste kaj skuhati za večerjo? Lahko vam pomaga spletna stran. Potrebujete trenutek za sproščanje v stresnem dnevu? Tudi za to obstaja spletna stran.

V resnici na spletu obstaja kup spletnih strani, ki nam pomagajo v vsakdanjem življenju, nas sprostijo, spodbudijo kreativnost ali pomagajo na način, na katerega sploh ne bi pomislili. Tukaj je nadaljevanje 1. dela 20. spletnih strani, ki jih morate poznati.

#1 Kalkulator življenjskih stroškov

cool-websites-you-need-2

Ste kdaj sanjali o tem, da se preselite v drugo državo? Preden vzamete vaš potni list in zamenjate domovino si oglejte ta priročni kalkulator življenjskih stroškov na spletni strani Numbeo. Izberete lahko države in večja mesta, spletna stran pa vam bo pokazala stroške življenja v izbranem mestu ali državi.

#2 Ena na drugo

cool-websites-you-need-12

Za vaš naslednji DIY projekt lahko na spletni strani This to that preverite, katero lepilo morate uporabiti, da dobro zlepite dva različna materiala.

#3 Barve

cool-websites-you-need-9

Ustvarite barvne sheme za vaš naslednji ustvarjalni projekt. Spletna stran Coolors vam omogoča, da prilagodite svoje barvne sheme glede na temperaturo ali pa naložite svojo najljubšo fotografijo in vam iz nje določi barve, ki si jih želite.

#4 Chordify

cool-websites-you-need-16

Pripravite svojo kitaro ali klavir na igranje. Spletna stran Chordify vam katerikoli youtube posnetek spremeni v akorde. Spletna stran vam ponudi precej točne akorde za kitaro, ukulele in klavir.

#5 Zasebna sporočila

cool-websites-you-need-17

Privnote vam omogoča pošiljanje sporočil prijateljem in jih izbriše, ko prijatelj sporočilo prebere.

#6 Katero knjigo izbrati?

cool-websites-you-need-21

Iščete novo knjigo za branje? Kliknite na različne filtre, ki vas zanimajo – smešne ali žalostne, običajne ali nenavadne – in angleška spletna stran Whichbook vam bo ponudila predloge, prilagojene vašim željam.

#7 Radijski vrt

cool-websites-you-need-22

Poskusite okus glasbe po svetu s spletno stranjo Radio Garden. Spletna stran predvaja radijske postaje v živo iz celega sveta. Samo kliknite na svet in poslušajte, kaj se vrti na radijskih postajah po celem svetu.

#8 Wikipedija mišic

cool-websites-you-need-24

Kliknite na katerikoli del telesa na spletni strani Muscle Wiki in ta vam, za izbrani del, pokaže seznam vaj ali raztezanja – skupaj z video demonstracijami.

#9 Še vedno užitno?

cool-websites-you-need-23

Ali so, ki jih imamo v hladilniku še dobra? Zdaj nam ni treba več ugibati. Angleška spletna stran Still Tasty nam pove za vsako hrano, ki jo vpišemo, koliko časa jo lahko hranimo v hladilniku ali v zamrzovalniku. Ponuja pa nam tudi nasvete za vzdrževanje svežine.

#10 Je zunaj temno?

cool-websites-you-need-15

Malo za šalo in malo za res … morda ste le kje, kjer ni oken in vas zanima, če je zunaj že noč. To lahko preverite na spletni strani Is it dark outside.

(Visited 27 times, 1 visits today)