Site icon Lupa portal

Zabavne aktivnosti za Silvestrovanje z otroki ali prijatelji

Če boste letos Silvestrovali doma v krogu družine ali prijateljev, vam predstavljamo nekaj zanimivih iger, ki jih lahko igrate s prijatelji in otroki. Verjemite, ne bo vam dolgčas.

1. Ugibanje novoletnih zaobljub

Vsak igralcev na manjši listek zapiše svojo novoletno zaobljubo in listek zloži ter položi v košaro. Eden od igralcev iz košare vleče listke in glasno bere zapisane zaobljube. Vsi ostali pa na list papirja zapisujejo, za koga mislijo, da si je v novem letu zadal, da zaobljubo uresniči. Ko so prebrane vse zaobljube, sledi preverjanje. Tisti, ki je ugotovil največ pravilnih oseb je zmagovalec in prejme nagrado. Za zabavo preberite tudi nekaj napačnih odgovorov.

2. Dve resnici ena laž

Vsi sodelujoči v tej igri naj povedo dve resnični trditvi in eno lažno. Vsakdo mora ugotoviti, katera od trditev je laž.

3. Ugibanje besed

Na kartice zapišite 100 besed, kot so pogled, nasmeh, mežikanje, hihitanje, smeh, krožnik, vezalka, nit ali katero koli besedo, ki vam je všeč. Kartice zložite na sredino sobe, igralce razdelite na dve ekipi, tako, da so kartice na sredini. Pripravite štoparico in naj prvi igralec iz leve ekipe izbere kartico, ter opiše besedo, ki je zapisana na kartici. Če želite, da je igra še bolj zabavna, lahko besede rišete. Če desna ekipa ugotovi besedo pred iztekom 1 minute, dobi točko, sicer dobi leva ekipa bonus točko. Ko so porabljene vse kartice, preverite, katera ekipa je bila uspešnejša.

4. Lov za zakladom

Pripravite zaklad in ga dobro skrite v enega od prostorov v hiši, če živite v stanovanju ga skrite v omaro, pod posteljo ali v prazen pralni stroj. Pripravite še zabavne uganke in naloge, ki bodo otrokom nudile namig, kje se zaklad skriva.

5. Uganite državo, glede na to, kako rečejo: “Srečno novo leto”.

S pomočjo Google prevajalnika pripravite seznam 30 držav in njihovo različico “Srečno novo leto”. Sodelujoči ugibajo, kateri državi izraz pripada. Zmagovalec je tisti, ki pravilno ugotovi največ držav. Igra je primerna za najstnike in odrasle.

 

Vir: HowDoseShe

(Visited 147 times, 1 visits today)
Exit mobile version