Vse kar morate vedeti o uporabi arganovega olja za lase

3. marec, 2018

Arganovo olje velja za enega najbolj vsestranskih. Lase navlaži od korena do konic, gladi neposlušne štrleče lase in nahrani poškodovane konice. Njegovo drugo ime je zato tudi tekoče zlato. Kljub temu pa je, pred uporabo, dobro poznati teh nekaj dejstev.

Arganovo olje najbolje deluje na vlažnih laseh

Večina frizerjev se strinja, da je najboljši čas za nanašanje arganovega olja takoj po umivanju in pred sušenjem las, ko so lasje še vlažni. Arganovo olje deluje kot zaščita pred vročim zrakom ob sušenju ter jih ob enem gladi in jim podari sijaj. Vse kar potrebujete je nekaj kapljic olja, ki ga nanesete na dlani in z njimi nato razčešete lase.

Izogibajte se prekomerni uporabi

Saj poznate pregovor, ki v tem primeru sigurno drži: Tudi preveč dobrih stvari je lahko slabo! Arganovo olje lahko uporabljamo maksimalno dvakrat na teden. Prepogosta uporaba lahko namreč spodbudi delovanje vaših lojnic in lasje se vam lahko začnejo prekomerno mastiti.

arganovo olje 2

Ni primeren za vse tipe las

Na splošno je arganovo olje najbolj primerno za srednje do zelo suhe lase. Če imate normalne lase, jih lahko olje preveč zmasti. V tem primeru je za vas morda bolj primerna uporaba šampona ali balzama z dodatkom arganovega olja.

Pomirja razdraženo kožo

Naravne lastnosti arganovega olja so izjemna dobrina tudi za lasišče. Deluje pomirjajoče na razdraženo lasišče in odpravlja prhljaj. Je odličen vlažilec z naravnimi fenoli, ima pa tudi visoko vsebnost vitamina E in antioksidantov, ki so koristni za lasne mešičke. Ti ne le spodbujajo rast last, temveč pomagajo tudi pri rasti debelejših, bolj zdravih las.

Niso vsa arganova olja enaka

Cena arganovega olja je lahko zelo različna – od par evrov pa vse do 20 evrov ali celo več. Frizerji svetujejo, da tu nikar ne varčujemo. Tako kot pri oljčnem olju, kakovost olja pomeni zelo veliko razliko. Cenejši izdelki običajno vsebujejo dodatke ter polnila, ki zmanjšujejo kakovost in pozitivne učinke pravega arganovega olja.

(Visited 8 times, 1 visits today)