Site icon Lupa portal

Vikend projekt: 8 stvari, ki jih uspešni delajo konec tedna

Kaj pravite na vikend projekt tudi v času, ko ima marsikdo “vikend” že cel mesec. V knjigi s prevedenim naslovom ”Kaj uspešni naredijo že pred zajtrkom” Laura Vanderkam razkriva skrivnosti produktivnih vikendov.

1. Delaj drugačne stvari kot med tednom

Vikend se mora razlikovati od delovnega dne, za to pa poskrbimo z izbiro dejavnosti. Izberimo takšne, ki nas sproščajo in za katere med tednom zmanjka časa.

2. Načrtuj!

Brez načrtovanja dejavnosti se vikend hitro prevesi v ‘ne da se mi, utrujen sem’ razpoloženje, v katerem soboto in nedeljo preživimo na kavču ob televizorju. To ne pomeni, da je treba načrtovati vsako minuto vikenda, temveč načrtujmo, katere dejavnosti bi ta vikend radi počeli.

3. Nekaj zabavnega na nedeljski večer

Da nedeljski večer ne bo rezerviran za razmišljanje o ponedeljku in službi, v nedeljo zvečer počnimo nekaj, kar nas zabava in sprošča. Lahko je to tradicionalna večerja z družino ali pa vadba joge.

4. Izkoristi jutro

Jutra med vikendom so velikokrat zapolnjena s pospravljanjem igrač, pranjem perila in ostalimi bolj ali manj nujnimi dolžnostmi. Če imamo energijo in voljo, vstanimo pred družino in se odpravimo na tek ali hiter sprehod, saj sredi dneva ob družini za to pogosto zmanjka časa.

5. Načrtuj čas počitka

Načrtovanje počitka ni le za majhne otroke. Naj vsaj med vikendom vsa družina uživa prednosti kratkega popoldanskega spanca.

6. Hitro z nujnimi opravki

Za nujne opravke si postavimo ”majhno časovno okno”, tako bomo poskrbeli, da bo najnujnejše opravljeno kar najhitreje.

7. Bojkot tehnologije

”Tehnološki post” je – poleg vseh drugih pozitivnih stvari, ki jih prinaša – izjemno priporočljiv tudi za naše možgane. Naj na vrsto pridejo druženje na prostem, družabne igre …

8. Ustvari tradicijo

Srečni imajo ob vikendih rituale, ki se jih vsi veselijo. Naj bo to pica v petek zvečer, palačinke v nedeljo zjutraj, dopoldanski sobotni sprehod ali karkoli drugega, kar vas veseli.


Preberite tudi: 3-dnevni vikend na Japonskem.

vir: www.rd.com

(Visited 169 times, 1 visits today)
Exit mobile version