Site icon Lupa portal

Veliki počitniški horoskop Eko dežele – kam na izlet v Sloveniji?

Poletje je pred vrati, kar pomeni le eno stvar – počitnice! Nekateri morda še vedno razmišljate, kam skočiti s prijatelji in družino, na daljše počitnice ali pa raje le na kratek odklop čez vikend. Počitniški horoskop vam lahko namigne, kateri slovenski kotički so kot nalašč za vas.

Ne glede na to, ali v zvezde verjamemo ali ne, je misel, da jim prepustimo, da nas popeljejo na oddih, prav vznemirljiva, kajne?

OVEN (21. marec – 19. april)

Ste najbolj aktivno in energično znamenje med vsemi, zato ne boste zadovoljni s poležavanjem ob bazenu ali na plaži. Na kožo so vam pisane aktivne počitnice z nešteto dogodivščinami. Radi imate fizične izzive in preživljanje časa na prostem.

Prava izbira za vas bo dolina Soče: rafting, soteskanje, kajakaštvo in rečni bob bodo poskrbeli za pravo mero tekmovalnosti in adrenalina; ker pa vas to še ne bo utrudilo, vas zvečer čaka glasbeni festival na prostem!

Foto: T. Jeseničnik
Foto: T. Jeseničnik

 

BIK (20. april – 20. maj)

Imate radi dobro hrano in lep razgled. Medtem ko ste biki znani po tem, da ste srčni in ljubeči ter pravi romantiki, radi razvajate tudi sebe. Poletje in počitnice so ravno pravšnji čas za kaj takega. Ob koncu tedna se radi sprostite s kuhanjem, vrtnarjenjem v družbi svojih najbližjih. V razkošnem hotelu in sproščujoči okolici pa bo vaša osebnost res zasijala.

Kras vas kliče! Kraške vasi in mesta vabijo na pokušino dobrot – od pršuta in sirov pa do specialitet s sivko. Pa kraška vinska cesta in brkinska sadna cesta. Možnosti za nastanitev so zelo pestre, za najboljši zajtrk izberite eno od turističnih kmetij, za večji luksuz pa eno od vil.

Foto: Nea Culpa, d.o.o.

 

DVOJČKA (21. maj – 20. junij)

Dvojčki ste radovedni, zgovorni in radi raziskujete nove kraje. Znate se prilagoditi skoraj vsaki situaciji, a potrebujete izzive. Radi skačete iz kraja v kraj ali iz mesta v mesto. Vaša idealna destinacija mora imeti, tako kot vi, dve plasti. Eno stran, ki vam zagotavlja zabavo in raziskovanje, in drugo, kjer se lahko ustavite in sprostite ob dobri družbi.

Podajte se na slovensko obalo: obisku Pomorskega muzeja v Piranu sledi kolesarjenje po solinah in nato počitek na plaži ob dobri družbi. Ker ste večno mladi, rezervirajte enega od hostlov, ki nudijo dvoposteljne sobe, npr. Hostel Soline ali Trobenta in oblak.

Foto: B. Kožar

 

RAK (21. junij – 22. julij)

Družinske počitnice ali kratek pobeg z najboljšimi prijatelji je idealno preživljanje počitnic za vas. Radi preživljate čas s svojimi najdražjimi in zanje poskrbite. Obožujete tudi dobro hrano in kot vodno znamenje vas naravno vleče k vodi. Idiličen oddih za vas je nekje ob jezeru ob svojih najbližjih.

Bohinj vas ne more razočarati. Če se naveličate kopanja v jezeru, je Bohinj tudi odlično izhodišče za pohode in različne družinske športne aktivnosti. Na svežem zraku si privoščite bohinjske jedi, kot so sir mohant, zaseka s klobaso in žganci.

Foto: arhiv Turizem Bohinj

 

LEV (23. julij – 22. avgust)

Levi ste barviti, ustvarjalni, zabavni in potrebujete živahnost. Imate ognjeno energijo in voh za dramatičnost ter dogajanje. Radi ste v središču, če se le da, na največji in najbolj zabavni zabavi v celem mestu. Radi greste na oddih, a ne predaleč. Nekje blizu z ogromno zabave je vaša idealna destinacija – pravi izbor bo naša prestolnica, ki se v poletnih mesecih obarva v pravo metropolo. Bodite turist v svojem mestu – udeležite se sprehoda z ogledom znamenitosti, preizkusite nove sladolede v mestu, z ladjico se zapeljite po Ljubljanici, nakupujte v butičnih trgovinicah v starem delu mesta, zvečer pa se prepustite zabavi.

Foto: B. Kladnik

 

DEVICA (23. avgust – 22. september)

Imate strast do narave in živali, zato najraje obiskujete lokacije, kjer vas obdaja narava. Svoje počitnice do potankosti načrtujete vnaprej in pred odhodom tudi vse raziščete. Kje so najboljše poti, najboljše restavracije in najboljša mesta za obisk. Ste perfekcionisti, ki imate radi sproščene počitnice z zdravo hrano.

Za vas predlagamo pohodniški dopust, ki se začne in konča z domačo hrano na visoko ležeči kmetiji na Jezerskem. Podate se lahko na pohajkovanje okrog Planšarskega jezera pa do zdravilne mineralne vode, imenovane ‘Ankova slatina’, od koder je le še nekaj minut hoje do čudovitih Ankovih slapov.

Foto: J. Gantar

 

TEHTNICA (23. september – 22. oktober)

Tehtnice na počitnicah hrepenite po treh stvareh – času za raziskovanje lepe okolice, mirno okolico in harmonijo. Ljubite mir ter uživate v romantiki in očarljivosti. Popolne počitnice za vas vključujejo poti, ki združujejo mir in raznolikost. Ste intelektualni, radi delite svoje izkušnje ter cenite naravno lepoto. Radi se tudi ustalite z dobro knjigo. Iščete kotičke, kjer obenem najdete svoj mir, kot tudi trgovine, restavracije in kulturne znamenitosti.

Letos raziščite kulturno-zgodovinske in naravne znamenitosti Ptuja in okolice; da pa bo tehtnica v ravnovesju, si privoščite tudi kakšen miren dan, ko posedite na klopci ob Dravi in opazujete tok reke.

Foto: J. Gantar

 

ŠKORPIJON (23. oktober – 21 november)

Škorpijoni ste strastni, intenzivni in bi radi vedeli malo o vsem. Ste naravno rojeni voditelji in redko počivate. Kljub temu da ste radi v stiku z naravo, vseeno niste pripravljeni na kampiranje nekje globoko v gozdu. Ker se radi učite novih stvari, so za vas bolj idealna mesta z bogato zgodovino, kjer lahko raziskujete zgradbe, spomenike in muzeje.

Idealno mesto za tako raziskovanje je Idrija, mesto z najdaljšo rudarsko tradicijo v Sloveniji. Bogata zapuščina rudnika živega srebra, ki je zaradi svoje edinstvenosti uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine, ponuja obilo možnosti za raziskovanje, tu pa je tudi Globalni Geopark Idrija. Prespite lahko v Kendovem dvorcu s 5 zvezdicami.

Foto: D. Wedam

 

STRELEC (22. november – 21. december)

Imate pustolovsko dušo in ljubite svobodo in če bi bilo odvisno le od vas, bi počitnice preživljali po vsem svetu. Kot popotniki iščete vedno nove, aktualne in nepoznane destinacije. Ste radovedni ter energični in za spremembo od drugih vas privlačijo odročnejši kraji.

Ne morete zgrešiti, če se odpravite na kampiranje v Belo krajino, kjer so številni kampi neposredno ob Kolpi. Da vam ne bo dolgčas, je jasno: tu so pohodne in kolesarske poti, spust z jadralnim padalom, raftanje, najbolj južna točka Slovenije, kraške jame, športna tekmovanja in adrenalinski park!

Foto: J. Gantar

 

KOZOROG (22. december – 19. januar)

Ste resni in disciplinirani. In če obstaja ena stvar, za katero smo o vas lahko zares prepričani, je to, da ste družinska oseba. Naredili boste vse, kar je v vaši moči, da boste svoje počitnice preživeli v družbi svojih najdražjih. Počitniške destinacije, ki združujejo zabavo in družino, so ravno pravšnje za vas.

Dobro se boste počutili ob razvajanju v enih od slovenskih termalnih zdravilišč, se ob tem z otroki spustili po kakšnem toboganu in čofotali v bazenskem kompleksu. V Termah 3000 ste lahko npr. nastanjeni v majhni hiški, pred katero imate lahko z družino tudi svoj piknik.

Foto: D. Dubokovič

 

VODNAR (20. januar – 18. februar)

Vodnarji, poznani po drugačnosti, tudi pri svojem oddihu ne odstopajo. Radi stopate izven utrjenih poti in iščete drugačnost in skrite dragulje. Ljubite neodvisnost in svobodo ter sovražite dolgočasje. Za vas je zanimivo vse od jadranja, ogledovanja zgodovinskih znamenitosti do nakupovanja. Ste neodvisni, drugačni in izvirni in prav to iščete tudi v svojem oddihu.

Če se želite preizkusiti v nečem novem, se odpravite na učenje jadranja na slovensko obalo, se z jadrnico odpeljite daleč od obale in si privoščite drzno golo kopanje. Ali se kot zračno znamenje podajte v višave – letenje z balonom, jadralnim padalom ali skok s padalom vam bo pognalo pravo dozo adrenalina in svobode po vaših žilah. Morda pa se še raje s prijatelji in električnimi skuterji podate na ‘roadtrip’ z  Goričkega v Piran in posnamete nore fotografije v vsaki vasici. Le kaj bi izbrali? Možnosti so neomejene. Izlete si začinite s svojo kreativnostjo in odštekanostjo. Za vas nikoli ni prevelikega izziva in dovolj norosti.

Foto: arhiv ZTKMŠ Brda

 

RIBI (19. februar – 20. marec)

Vodno znamenje, ki ljubi glasbo, počitnice in se rado odmakne daleč od realnega sveta. Za vas so počitnice obvezne! Ribe hrepenijo po času za razmišljanje in ostajanje v stiku s svojimi čustvi. Radi raziskujete in se sprehajate po naravi, lepih destinacijah, daleč stran od realnega sveta. Za vas je prava destinacija tista, ki vas navdušuje z naravnimi znamenitostmi in kulturno ponudbo, a vam pušča dovolj prostora za vaše sanjarjenje.

Romantični Bled je svetovno znana atrakcija. V otoček in cerkvico na njem se zaljubijo vsi turisti, ki ga obiščejo. Sprehodite se okoli jezera, zapeljite s pletno, preizkusite se v SUP-anju, svoj mir pa najdite v Glamping Village Bled – zaspite v krošnjah dreves, zaplavajte v naravnem biotopu, privoščite si masažo na lesenem pomolu visoko nad potokom. Pred odhodom domov obiščite še sotesko Vintgar.

Foto: D. Dubokovič

 

Vir fotografij: slovenia.info

(Visited 54 times, 1 visits today)
Exit mobile version