Olje navadnega rakitovca proti staranju kože

12. avgusta, 2016

<![CDATA[V ljudski medicini se je v preteklosti olje navadnega rakitovca že uporabljalo za zdravljenje različnih dermatoloških težav, dandanes pa poleg bogate in edinstvene sestave velja za odlično sredstvo proti staranju kože in izjemno sredstvo za mehčanje.
Rakitovec je znan po svojih grozdastih jajčastih plodovih oranžne barve. Jagode rakitovca poleg visokega deleža vitamina C vsebujejo tudi druge vitamine in antioksidante. V določenih predelih sveta (Kitajska, Mongolija, Rusija) olje rakitovca uporabljajo za zaščito pred opeklinami, uporabljali pa naj bi ga tudi ruski astronavti za zaščito pred škodljivimi sevanji. Poleg blagodejne kombinacije vitaminov olje rakitovca vsebuje tudi velik delež nenasičenih maščobnih kislin, koristne karotenoide in tokotrienol, ki spada med visoko učinkovite oblike vitamina E.
V ljudski medicini se je v preteklosti to olje že uporabljalo za zdravljenje različnih dermatoloških težav, dandanes pa poleg bogate in edinstvene sestave velja za odlično sredstvo proti staranju kože in izjemno sredstvo za mehčanje. Najbolj učinkovito je delovanje nepredelanega ekološko pridobljenega olja rakitovca, ki vsebuje največ vitamina C – takšno olje bo pospešeno obnavljalo že poškodovana kolagenska vlakna in gladilo kožne gube.
Nina Špegel]]>

(Visited 18 times, 1 visits today)