Naredimo sami: Serum za trepalnice

27. oktobra, 2019

Ženske vsakodnevno uporabljamo ličila in med njimi najbolj priljubljeno maskaro, ob tem pa pogosto pozabimo na zdravje svojih trepalnic, ki jih je potrebno po vsakodnevni uporabi ličil nahraniti. Obstaja veliko domačih receptov, tukaj pa je eden najboljših za katerega potrebujete le nekaj sestavin.

Sestavine:

  • arganovo olje
  • mandljevo olje
  • ricinusovo olje
  • vitamin E

V posodico dodamo žlico ricinusovega olja kot osnovo. Nato temu primešamo ½ čajne žličke mandljevega olja, ½ arganovega olja in ½ čajne žličke olja vitamina E. Olja moramo dodati točno v tem vrstnem redu, da se bodo lahko pravilno usedla. Serum nato na trepalnice nanesemo z očiščeno krtačko stare maskare ali preprosto s prstom. Nanašamo ga zvečer pred spanjem, za najboljši rezultat pa to ponavljamo vsaj 2-3 na teden.

Ricinusovo olje ima zelo visoko vsebnost vitamina E in stimulira rast trepalnic. Mandljevo olje vsebuje visoke koncentracije vitaminov kot so kalcij, magnezij in maščobne kisline. Vsi ti vitamini dajo našim trepalnicam zdrav videz in lesk, izboljšajo njihovo debelino in jim pomagajo rasti. Tudi arganovo olje je bogato z vitaminom E, antioksidanti in minerali. Vlaži rastišče trepalnic in pospešuje rast trepalnic. Vitamin E pa je preprosto tekoča čarovnija. Vsebuje visoke ravni antioksidantov, ki se borijo proti škodljivim prostim radikalom, ki pospešujejo proces staranja. Z vitaminom E so vaša koža, lasje, nohti in trepalnice videti mlajši, svetlejši in močnejši.

(Visited 14 times, 1 visits today)