Naredimo sami: (li)metin piling za stopala

17. junija, 2017

Enostavna in hitra priprava pilinga, ki je pravi mini ‘spa’ za naša stopala, lahko pa tudi zelo lepo darilo. Poleti v sandalih radi razkazujemo svoja stopala, zato je prav, da zanje poskrbimo. (Li)metin piling odstrani odmrlo kožo, jo revitalizira in stopala pripravi na poletne natikače.

background-1239267Sestavine:

1 jedilna žlica kokosovega olja

½ skodelice sladkorja

lupina ene limete

5-6 kapljic eteričnega olja limete

5-6 kapljic eteričnega olja poprove mete

Najprej raztopimo kokosovo olje. To lahko storimo v mikrovalovni pečici, kjer ga na hitro segrejemo, ravno toliko, da se raztopi, ne sme pa postati prevroč. Kokosovemu olju nato dodamo sladkor, naribano lupino limete in eterični olji. Sestavine dobro premešamo in jih shranimo v kozarec. Piling shranimo v hladilniku.

Namig: Pilingu lahko dodamo tudi kakšno kapljico jedilne barve, da ga obarvamo in poživimo njegov izgled.

 

Sladkor

Predstavlja grobe delce pilinga, ki so naravni ter zato prijazni naši koži in odstranijo odmrlo kožo. Poleg tega pa sladkor vsebuje glikolno kislino. Ta spada med tako imenovane AHA kisline, ki jih v kozmetičnih salonih uporabljajo za čiščenje in pomlajevanje kože.

Kokosovo olje

Ima številne koristi. Je izjemno vlažilno in neguje kožo in nohte. Prav tako ima antibakterijske in antiglivične lastnosti.

Eterično olje limete

Kot večina olj citrusov, tudi limetino olje očiščuje. Prav tako pomaga pri zdravju naše kože in obenem daje še prijeten vonj.

Eterično olje poprove mete

Poživlja in hkrati pomirja. Poporova meta izboljšuje prekrvavitev nog in jih osveži.

Limetina lupina

Pilingu doda še nekaj limetinega soka, njena tekstura pa pomaga pri pilingu.

(Visited 35 times, 1 visits today)