Naredimo sami: naravne čistilne WC bombice

24. marca, 2020

WC in toaletni papir sta trenutno zelo slavna. Vsak želi imeti kar se da čisto stranišče. Kdo pa uživa v drgnjenju školjke? In to z največkrat zelo agresevnimi in strupenimi čistili … Ki ih lahko povrhu še zmanjka. Tu so čistilne bombice, ki bodo gotovo v pomoč!

‘Recept’ zanjene vsebuje nobenih škodljivih kemikalij, a kljub temu odlično očisti školjko. Tako postane gospodinjstvo bolj varno, prav tako pa škodljivih snovi ne spuščamo v okolje.

Več koristi domačih čistil

To zna biti tudi zelo uporabno v času izolacije, ko se, kar se da izogibamo obisku trgovin, in ko je pravzaprav edinstvena priložnost za to, da se zamislimo nad tem, kako ravnamo z okoljem, da se naučimo nekaj novega, kar nam bo prišlo prav tudi kasneje. To, da nam uspe pripraviti domača čistila in jih uporabljati namesto klasičnih, nas bo navdalo tudi z občutkom zadovoljstva – male zmage pa so tisto, kar šteje v življenju.

Sestavine wc bombice:

  • 1/2 skodelice sode bikarbone
  • 1/2 skodelice citronske kisline
  • 1/2 skodelice koruznega škroba
  • voda v spreju (lahko uporabite tisto za škropljenje rastlin)
  • velika vrečka, ki se popolnoma zapre
  • 3 x 25 kapljic eteričnega olja: sivke, limone, peperminta (za bolj dišeče čiščenje WC)
  • modelček – npr. za ledene kocke

Priprava wc bombice

Vse sestavine razen eteričnih olj in vode stresite v vrečko, jo zaprite in dobro pretresite. Odprite in 2 do 3 – krat špricnite z vodo. Zaprite vrečko in pregnetite. Ta korak ponovite 5-7 -krat, dokler mešanica ne spominja na testo. Z roko preverite, če se drži skupaj. Če se, je čas, da dodamo eterična olja in ponovno dobro pregnetemo. Nato z mešanico napolnimo modelčke in pustimo, da se posuši (dva dni).

Ko so bombice suhe, jih vzamemo iz modelčkov, damo nekam na varno in pustimo še 2 dni, da se posušijo. Nato jih hranimo v zaprti posodi.

Uporaba wc bombice

Vrzite bombico v stranišče. Ko neha šumeti, skrtačimo školjko in nato spustimo vodo.

Vir: truththeory.com, foto: hometalk.com


Preberite tudi: Domače tablete za pomivalni stroj

(Visited 268 times, 1 visits today)