Najboljši trik, kako porabiti beljake

9. februarja, 2020

Vsi se sprašujemo, kako porabiti beljake, kadar pripravljamo sladice, ki zahtevajo le rumenjake. Taki so npr. krofi. 

Za beljake obstaja vrsta receptov, med katerimi je verjetno najbolj znan, enostaven in priljubljen recept za španske vetrce ali meringe – ki so dejansko zgolj in “snega”.

A obstaja način, kako porabiti beljake, ne da bi morali iz njih delati posebno sladico ali jed. Tako smešno preprost trik je to, da včasih pozabimo nanj.

Beljake najbolj enostavno porabimo tako, da jih dodamo jajcem! Boste za zajtrk jedli vmešana jajca? Dodajte jim še nekaj dodatnih beljakov. Boste za lahko večerjo naredili omleto s špinačo ali gobicami in sirom? Dodajte jajcem še nekaj dodatnih beljakov. Tudi če jajca pečete na oko, jim mirno dodajte še nekaj beljakov – tako boste naredili jed bolj nasitno, holesterola pa zato ne bo nič več!

 

(Visited 292 times, 1 visits today)