Maske in rokavice: Kako nakupovati v zaščitni opremi?

1. aprila, 2020
Igor Fabjan

Razkuževanje, distanca, zaščitne maske in rokavice so postali stalnica. Nakupovanje te dni verjetno ni nikomur v veselje. In marsikomu rokavice pri nakupovanju delajo nekaj težav.

Vseh priporočil se je še najtežje držati na blagajni, zato je dobro izbrati možnost hitre blagajne, saj tam ni potrebno zlagati blaga na tekoči trak, plačilo pa opravimo brez stika s prodajalko. Žal vse trgovine nimajo možnosti te izbire, mnogi pa se na hitrih blagajnah tudi v običajnih razmerah ne znajdejo najbolje.

Nakup sadja in zelenjave

Sadje in zelenjavo naj bi v samopostrežnih trgovinah že od nekdaj izbirali v plastičnih rokavicah. Žal jih je težko nadeti, saj se podobno kot vrečke držijo tesno skupaj. Zato je najbolje, da si jih nadenete že pred vstopom v trgovino. Vrečke za večkratno uporabo pa prinesete od doma.

Označevanje izbranih artiklov z nalepkami je lahko precejšen problem! Ko natisnjeno nalepko primemo se prilepi na plastično rokavico in jo težko nalepimo na vrečko s sadeži oziroma zelenjavo. V najslabšem primeru se rokavica celo strga! Najbolj elegantna rešitev je, da nalepke ne primemo z rokavico, temveč jo »poberemo« kar z artiklom, ki ga označujemo! Ob reži z nalepko je dovolj prostora, da ji lahko približamo vrečko z izbranim blagom in se nanjo brez težav zalepi.

Druga rešitev pa je, da nosimo trpežnejše rokavice iz lateksa.

Seveda sadje in zelenjavo izbiramo le z očmi! Še vedno se najdejo posamezniki, ki otipavajo posamezne kose. Žal tudi na oddelku s pekovskimi izdelki! Če nekaj primemo, se spodobi, da odložimo v nakupovalno košaro!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 120 times, 1 visits today)