Kaj početi na deževen dan in kako zaposliti otroke?

13. marca, 2020
Kaj početi na deževen dan in kako zaposliti otroke?

Kaj početi na deževen dan, ki je pred nami, in kako zaposliti otroke, ki bodo – skupaj s starši doma? Družina je zbrana doma. Šole bodo zaprte. Starši delajo od doma. Otroci bodo prav tako imeli izobraževanje na daljavo. Pa vendar, ne škodi nekaj namigov, kaj početi doma.

Založba Rokus Klett je že včeraj omogočila celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv vsem učiteljem/profesorjem in učencem/dijakom v osnovnih in srednjih šolah, ne glede na to, gradivo katere založbe šole uporabljajo. Enako bo v prihodnjem tednu storila tudi založba Modrijan izobraževanje.

  1. Zabavno izobraževanje – splet ponuja številne zabavne igrice in kvize, ki se jih lahko gre cela družina. Seveda pa lahko mirno izklopite digitalne naprave in se greste kvize tako, da odprete enciklopedijo, atlas, učbenik.. na poljubni strani, preberete stavek, iz njega formirate vprašanje, drugi pa ugibajo. Sprašujejo naj tudi otroci.
  2. Naj vam otroci pokažejo zabavne igrice, ki se jih igrajo na telefonu in računalniku – to je odlična priložnost, da se pogovorite o pasteh in nevarnostih interneta.
  3. Ne pozabite na stare dobre družinske zabavne igre: Človek, ne jezi se, Enka, Ime, priimek, kraj, država, reka …, Potapljanje ladjic, Uganjevanje oseb …
  4. Skupaj z otroki specite kruh – koristno, poučno, zabavno. Nič zato, če vam ne uspe najbolje, poskusite čez nekaj dni ponovno. Če ste že vešči tega, poskusite speči pirin kruh brez kvasa.
  5. Tudi peka piškotov ali peciva je lahko zelo zabavna prostočasna aktivnost na deževen dan, pa še dišalo bo doma! Poskusite kokosovo čokoladne piškote!
  6. Karaoke – lahko tudi brez posebnih programov. Petje in ples zmanjšujeta stres!
  7. Če imate doma malo manekenko, se lahko greste modno revijo – pomerja lahko mamina stara oblačila, ob tem pa jih še pospravite! Pust je sicer že mimo, a nič narobe, če se bo vaš najstnik ponovno prelevil v vojščaka.
  8. Prost dan je lahko tudi odlična priložnost, da otroke naučite različna gospodinjska dela – od tega, kako se pere perilo, do likanja in kompletne oskrbe hišnih ljubljenčkov.
  9. Delavnica za male mojstre – če imate doma kaj materiala, lahko izdelate lesen izdelek, od stojala za pisala do ptičje gnezdilnice.
  10. Poiščite svojo staro otroško knjigo in jo preberite kar skupaj.

 

Preberite tudi: Predlogi, kako si organizirati dneve v izolaciji in kaj početi, če zmanjka idej – od torka do petka (1. del) in (2.del).

 


Nazaj na kategorijo NASVETI.

(Visited 1.448 times, 1 visits today)