Granatno jabolko – za poživitev, sijaj in pomladitev kože

29. julija, 2016

Kot poživitveni tonik se je izvleček granatnega jabolka uporabljal že v antični ajurvedi – za poživitev, za sijaj in pomladitev kože.

Različne vrste izvlečkov granatnega jabolka so se uporabljali že v t. i. antični ajurvedi. Kot poživitveni tonik se je in se še uporablja tako za celotno telo kot tudi za izboljšanje sijaja in pomladitev kože. Pri negi kože so pomembni njegovi pozitivni učinki na učvrstitev ter na zmanjšanje videza gub.

Izjemna kombinacija različnih antioksidantov v kakovostnih in dovolj koncentriranih izvlečkih granatnega jabolka se izkazuje v negovalnih kremah proti staranju kože, pomaga pa tudi pri preprečevanju manjših kožnih vnetjih ter uspešno zavira pojav ekcemov. Pomembno vlogo v negi kože ima pri preprečevanju nadaljnjih poškodb, ki so že nastale zaradi izpostavljenosti negativnim vplivom okolja. Kakovosten ekološki izvleček granatnega jabolka je zaklad vitaminov skupine B, vitamina C, E in K, vsebuje pa tudi pomembne elemente v sledovih, kot so kalcij, železo, mangan, magnezij, kalij in cink.

Nina Špegel

(Visited 45 times, 1 visits today)