LOGO_LUPA_web

Genialni triki za perilo, ki si jih morate zapomniti!

7. avgust, 2019

Ko se naslednjič vaš pulover pri pranju ali sušenju skrči, ali pa si pri večerji umažete najljubšo srajco s paradižnikovo omako, ostanite mirni in se spomnite teh 5 nasvetov, ki vam bodo prišli še kako prav!

Vaš sušilni stroj je lahko tudi parnik

Nimate parnega likalnika? Ni problema. Če imajo vaša oblačila le nekaj gub, ne potrebujete likalnika. Uporabite lahko sušilni stroj. Zgubana oblačila skupaj z vlažno brisačo položite v sušilnik in pustite, da se 10 do 15 minut vrtijo na srednji do nizki temperaturi.

Zlikajte robove z likalnikom za lase

Ste imeli majico že predolgo v omari in se na njej že poznajo robovi? Ali pa imate pomečkan rob, ovratnik ali rokav? To lahko preprosto rešite kar z likalnikom za lase, pazite le, da je popolnoma čist, da oblek ne umažete.

Balzam reši skrčena oblačila

Edina stvar, ki je slabša od zlaganja oblačil iz sušilnega stroja je zlaganje oblačil in odkrivanje, da se je nekaj vaših najljubših kosov med sušenjem skrčilo. A pozor, to je (morda) popravljivo! Skrčena oblačila namočite v mešanici vode in balzama za 5 minut, nato pa jih položite na brisačo in jih nežno in previdno raztegnite nazaj do prvotnih razmer.

Vodka odganja slabe vonjave

Bi radi danes spet oblekli majico, ki ste jo nosili že včeraj zvečer? Morebitnih vonjav, kot je cigaretni vonj, se lahko rešite, če majico poškropite z malo vodke. To deluje tudi pri smrdečih telovadnih copatih.

Bel kruh kot tajno orožje za čiščenje madežev

Če se ob večerji popacate s hrano, poizkusite madež odstraniti s kruhom. Sredico kruha zvaljajte v kroglico in z njo madež „poradirajte“.

(Visited 7 times, 1 visits today)