Domači medeni balzam za ustnice

4. februar, 2017

Recept za domači medeni balzam za ustnice – zelo primeren tudi kot darilce.

Sestavine:
* 30 ml mandljevega olja
* 20 ml kokosovega olja
* 7 g kakavovega masla
* 10 g čebeljega voska
* ¼ čajne žličke medu
* 5 kapljic eteričnega olja sladke pomaranče

Priprava:

Za pripravo balzama za ustnice uporabimo metodo vodne kopeli, s katero bomo olja nežno stopili v tekoče stanje, obenem pa se bodo med seboj lepo premešala.

Uporabimo dve posodi – večjo in manjšo. V večjo natočimo vodo in jo postavimo na zmeren ogenj. Manjšo posodo postavimo na večjo tako, da bo para, ki bo nastala ob segrevanju vode, počasi segrevala zgornjo, manjšo posodo. V posodi nad paro najprej stopimo čebelji vosek, nato dodamo kakavovo maslo, rastlinska olja in med. Eterično olje dodamo čisto na koncu.

Mešanico pretočimo v manjše posodice, ki jih zapremo, ko se balzam za ustnice ohladi in strdi. Ker je vonj pomaranče nevtralen, je balzam primeren tudi za fante, všeč pa bo tudi najmlajšim, saj je sladkega okusa.

Nasvet: mešanico lahko prelijete tudi v silikonske modelčke za praline – tako boste dobili mini balzame za ustnice simpatičnih oblik.

Melani Kovač


Avtorica Melani Kovač je mednarodno priznana klinična aromaterapevtka, strokovnjakinja tako za angleško holistično kot francosko klinično šolo aromaterapije. V svojem delu izhaja iz kemijske sestave eteričnih olj, bogato znanje pa deli na različnih delavnicah, seminarjih in specializiranih predavanjih. Je ustanoviteljica Aromainštituta – Inštitut za izobraževanje, razvoj in promocijo aromaterapije.

Več na: aromainstitut.si

(Visited 11 times, 1 visits today)