Site icon Lupa portal

7 eteričnih olj, ki spodbudijo našo raven energije

7 eteričnih olj, ki spodbudijo našo raven energije

Eterična olja še zdaleč niso le dišave, prav tako nas lahko spravijo v boljše razpoloženje, počutje in višjo raven energije. Za dober začetek dneva torej ne potrebujemo kave. Uporabimo lahko le eno od naslednjih eteričnih olj.

Sladko pomarančno olje

background-bitter-breakfast-bright-161559

Citrusova eterična olja, kot je pomarančno nudijo svežo, sladko aromo naravnost iz lupine. Pomarančni vonj nas poživi in prebudi, deluje antidepresivno in antiseptično. Kombiniramo ga lahko z oljem poprove mete za osvežitev in dvig energije v prostoru.

Eterično olje limone

Eterično olje limone je enostaven dodatek k vsem – od vodne kopeli do difuzorjev. Limonino olje pomaga odpraviti simptome alergij in nas navda s pozitivnim in veselim razpoloženjem. Dviguje imunski sistem in naše miselne sposobnosti.

Sivkino olje

Sivka je vsestransko in nežno eterično olje, ki ga ponavadi povezujemo s sproščanjem in spancem, vendar nam po mnenju mnogih sivka daje tudi izjemen zagon, saj izboljšuje razpoloženje.

Olje balzamovca

Balzamovec je iglasto drevo iz družine borovk, ki izhaja iz Severne Amerike. Kapljico ali dve olja balzamovca dodamo v kopel in njegov svež vonj nas navdihne z novo energijo.

Olje rožmarina

Če res želite nov zagon, uporabite eterično olje rožmarina. Rožmarin nas prebudi in nas navda z novo energijo. Odpravlja stres, nervozo, z njim čez dan delujemo bolj osredotočeno.

Cimetovo olje

To je bolj toplo, začinjeno in aromatično olje, a nam daje pravo energijo, ki jo najbolj potrebujemo. Cimet lahko uporabimo tudi kot dodatek k kavi, saj dobro vpliva na našo presnovo in stabilizira krvni sladkor.

 

 


Nazaj na kategorijo NASVETI.

(Visited 379 times, 1 visits today)
Exit mobile version