7 eteričnih olj, ki spodbudijo našo raven energije

11. aprila, 2020
7 eteričnih olj, ki spodbudijo našo raven energije

Eterična olja še zdaleč niso le dišave, prav tako nas lahko spravijo v boljše razpoloženje, počutje in višjo raven energije. Za dober začetek dneva torej ne potrebujemo kave. Uporabimo lahko le eno od naslednjih eteričnih olj.

Sladko pomarančno olje

background-bitter-breakfast-bright-161559

Citrusova eterična olja, kot je pomarančno nudijo svežo, sladko aromo naravnost iz lupine. Pomarančni vonj nas poživi in prebudi, deluje antidepresivno in antiseptično. Kombiniramo ga lahko z oljem poprove mete za osvežitev in dvig energije v prostoru.

Eterično olje limone

lemon-2121307

Eterično olje limone je enostaven dodatek k vsem – od vodne kopeli do difuzorjev. Limonino olje pomaga odpraviti simptome alergij in nas navda s pozitivnim in veselim razpoloženjem. Dviguje imunski sistem in naše miselne sposobnosti.

Sivkino olje

pexels-photo-286763

Sivka je vsestransko in nežno eterično olje, ki ga ponavadi povezujemo s sproščanjem in spancem, vendar nam po mnenju mnogih sivka daje tudi izjemen zagon, saj izboljšuje razpoloženje.

Olje balzamovca

fir-287890

Balzamovec je iglasto drevo iz družine borovk, ki izhaja iz Severne Amerike. Kapljico ali dve olja balzamovca dodamo v kopel in njegov svež vonj nas navdihne z novo energijo.

Olje rožmarina

rosemary-1688750

Če res želite nov zagon, uporabite eterično olje rožmarina. Rožmarin nas prebudi in nas navda z novo energijo. Odpravlja stres, nervozo, z njim čez dan delujemo bolj osredotočeno.

Cimetovo olje

cinnamon-stick-cinnamon-powder-spice-flavoring-47046

To je bolj toplo, začinjeno in aromatično olje, a nam daje pravo energijo, ki jo najbolj potrebujemo. Cimet lahko uporabimo tudi kot dodatek k kavi, saj dobro vpliva na našo presnovo in stabilizira krvni sladkor.

 

 


Nazaj na kategorijo NASVETI.

(Visited 412 times, 1 visits today)