15 vsakodnevnih navad za srečno kuhinjo

18. september, 2019

Kuhinja je srce doma, pravijo. Da pa bo v njej počutje res prijetno, smo poiskali 15 nasvetov chef-ov, kako si z vsakdanjimi navadami pričarati srečno kuhinjo.

 1. Navijte glasbo – med kuhanjem boste bolj kreativni, pa še hitreje bo minilo.
 2. Pri roki imejte nož in desko – tako bo priprava na kuhanje stekla najhitreje.
 3. Redno brišite pult – čist pult je super osnova za dobro počutje v kuhinji.
 4. Vse, kar ostane od kosila ali večerje, takoj pospravite v primerno velike posode in jih dajte v hladilnik, od koder jih boste morda že jutri hvaležno vzeli in na hitro pogreli kosilo.
 5. Organizirana živila so pomembna, da ne pozabimo, kaj imamo, kaj moramo porabiti in da na hitro najdemo vse, kar potrebujemo.
 6. Če imate v skrinji veliko majhnih vrečk, jih organizirajte tako, da jih označite in pospravite v posode ali košarice.
 7. Pred tedenskim nakupovanjem počistite hladilnik – naredite inventar, kaj je še uporabno, kaj pa za v smeti.
 8. Vsakič ko pomijete posodo ali jo zložite v poivalni stroj, pomijte še korito.
 9. Če po obroku nimate časa ali volje za pomivanje, vsaj namočite posodo v korito, skupaj s pomivalnim sredstvom.
 10. Razmislite o seznamu stvari, ki so v hladilniku – in ga nalepite na hladilnik. To je lahko pomoč pri nakupovanju pa tudi navdih za naslednji recept.
 11. Ne glede na to, kako utrujeni ste, če zvečer poskrbite za to, da sta pult in korito prazna, boste zjutraj zelo hvaležni.
 12. Organizacija hladilnika: podobna živila shranjujte skupaj – sadje v enem predalu, zelenjavo v drugem predalu, ostanke obrokov v eni polici, stvari za zajtrk v drugi polici …
 13. Predpriprava na kuhanje: pred začetkom zložite vse, kar boste potrebovali za pripravo obroka, na pult, tako ne boste vsakih nekaj inut odpirali hladilnika in brskali po omaricah.
 14. Če se da, posodo in štedilnik pomivajte sproti, že med pripravo obroka. Po jedi vam bodo tako ostali le še krožniki in pribor.
 15. Med vikendom si pripravite nekaj jedi v naprej, npr. odlično se obnese riž.

 

Vir: Kitchn

(Visited 9 times, 1 visits today)