S kolesom (ali električnim kolesom) po Rogaški Slatini

3. maja, 2019
Ena od treh izposojevalnic v Rogaški Slatni (avtor Marjan Čuješ)

Rogaška Slatina je edinstveno zdravilišče, ki je 400-letno tradicijo znanja in izkušenj združilo z duhom sodobnosti. Osrednji del predstavlja zdraviliško jedro s promenadnim parkom, ki je zeleno srce kraja. Oaza miru, odmaknjena od hitrega tempa današnjega življenja in vrveža večjih mest, se prepleta s pestrim kulturno-zabavnim dogajanjem. Anin dvor vabi na sprehod skozi prizmo preteklosti in sedanjosti kraja z zanimivimi muzejskimi zbirkami: steklarsko, grafično, domoznansko, parkovno in vodno. Na potep s kolesom pa vabi nov sistem avtomatizirane izposoje koles, ki je v Rogaški Slatini na voljo od začetka tega meseca.

Slatna kolesari

‘Mobilno Obsotelje’ v Občini Rogaška Slatina (Slatna kolesari) in v Občini Podčetrtek (Via Obsotelje) obsega 30 navadnih in 12 električnih koles, ki jih je možno prevzeti in oddati na treh postajah v Občini Rogaška Slatina: Poslovni center Vrelec, Pegazova ploščad in Spar.

»Uporaba je zelo enostavna; vse, kar mora uporabnik storiti, je, registrirati v prostorih Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina (TIC) na Zdraviliškem trgu 1. Ob registraciji prejme kartico, ki na postaji odklepa kolesa in omogoča 14 ur kolesarjenja na teden. Sistem deluje po principu pridobitve uporabniške pametne kartice, s katero si lahko posameznik izposodi kolo na eni lokaciji, opravi vožnjo do druge lokacije in tam kolo vrne,« pojasnijo v Rogaški Slatini.

(Visited 108 times, 1 visits today)