Ponovno odprta tudi info središča Triglavskega narodnega parka

11. maja, 2020
Foto: TNP

Info mesta Triglavskega narodnega parka: Informacijsko izobraževalno središče Dom Trenta, Center Triglavskega narodnega parka Bohinj in Infocenter Triglavska roža Bled od danes ponovno odprta, po posebnem odpiralnem času od 10. do 14. ure, vse dni v tednu. 

 

 

Obiskovalcem bodo na voljo  informacije, obisk trgovine je zaenkrat mogoč v zelo majhnem delu, obisk razstav pa do nadaljnjega ni mogoč, so sporočili s TNP. O spremembah odpiralnih časov in dostopnosti razstav bodo obveščali sproti z informacijami, ki jih najdete tudi na spletni strani www.tnp.si in na družabnih omrežjih Triglavskega narodnega parka. Obiskovalcem in tudi zaposlenim želijo v prvi vrsti zagotoviti varnost, zato prosijo vse obiskovalce, da upoštevajo navodila, navedena ob vhodu v info mesto, in navodila, ki jih podajo informatorji.

Na prostem še vedno veljajo določeni odloki, prav tako pa ne pozabimo na odnos do okolja

Obiskovalce Triglavskega narodnega parka na prostem pa naprošajo, da upoštevajo odloke pristojnih institucij. “Obiskovalcem priporočamo, da se odločajo za obisk lažjih poti, saj so v gorah še vedno zimske razmere. Gorska reševalna zveza bi morala reševanje v času epidemije opravljati v posebnih pogojih, prav tako pa je zdravstven sistem v tem času zelo obremenjen. Kot opozarjajo na Planinski zvezi Slovenije www.koronavirus.pzs.si na planinskih poteh velja še posebna previdnost zaradi stanja poti, saj so le-te ponekod zaradi posledic zime in zaradi erozije lahko poškodovane, so še povedali v TNP-.

Tudi v času epidemije ne pozabimo, da smo obiskovalci gostje čudovite, a občutljive narave, ki naj tudi po vašem obisku ostane nespremenjena.


Preberte tudi:

(Visited 148 times, 1 visits today)