<![CDATA[Turistična ponudba na slovenskem podeželju pridobiva na kakovosti in tudi na priljubljenosti tako med domačimi kot tujimi gosti. Poletne počitnice na kmetiji ponujajo nepozabno doživetje za celo družino, v miru in naravnem okolju, daleč stran od mestnega vrveža.
Drugi namig: Ekološka turistična kmetija pri Lovrču
V naročju tolminskih hribov, na levem bregu Tolminke, v Triglavskem narodnem parku, 700 metrov nad morjem leži vasica Čadrg.
Vaščani obdelujejo ta kos zemlje pod hribi tako, kot so ga obdelovali že naši predniki. Družina Bončina s kmetije Pri Lovrču se na 29 hektarjih travnikov in pašnikov ukvarja z ekološko živinorejo. Njihova glavna dejavnost je prireja svežega kravjega mleka, ki ga v skupni vaški sirarni predelajo v znani avtohtoni sir Tolminc in albuminsko svežo in slano skuto, svežo sirotko in kisavo (fermentirana sekundarna sirotka).
Čeprav jim živinoreja in sirarstvo nalagata obilico dela, si, kot pravijo, z veseljem vzamejo nekaj časa tudi za turiste. Urejena imajo dva apartmaja, tako da je pri njih možno preživeti sproščujoč konec tedna ali počitnice. Gostom predstavijo kmetijo, sirarstvo in vas. Pri Lovrču si je možno privoščiti čisto pravo malico in kosilo, značilno za tolminsko hribovje. Poleg tega ponujajo še mlečne izdelke, sezonsko zelenjavo, hruškovo žganje in meso kozličkov.
Barbara Rudolf
Foto: Kmetija Pri Lovraču]]>
Počitnice na slovenskem podeželju – II. del

(Visited 118 times, 1 visits today)