Otvoritev nove daljinske pohodniške poti okoli Julijskih Alp – Juliana Trail

20. oktobra, 2019
Foto: Boris Pretnar, www.slovenia.info

Skupnost Julijskih Alp je v petek v Logu pod Mangartom otvorila novo daljinsko pohodniško pot okoli Julijskih Alp – Juliana Trail, ki nudi priložnost za razvoj lokalnega gospodarstva.

Otvoritve sta se udeležili tudi Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na MGRT in mag. Maja Pak, direktorica STO, ki je ob tej priložnosti poudarila: “Juliana Trail je skoraj šolski primer odgovora na izzive in cilje, ki smo si jih postavili v aktualni razvojni strategiji našega turizma. S svojim dodelanim konceptom in poudarkom na kakovosti, edinstvenosti, individualnosti, personaliziranosti pripomore k izpolnjevanju vizije, da bo Slovenija vedno bolj prepoznavna kot dežela 5-zvezdičnih zelenih doživetij za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika aktivna doživetja.”

Pot Juliana je tudi osrednja nit predstavitve na razstavnem prostoru letošnje globalne borze WTM v Londonu. Slovenska turistična organizacija je pred kratkim gostila vplivneža Alexa Strohla, ki je s spremljevalno ekipo prvi prehodil vse etape.

Na otvoritvi so tudi župani občin Tolmin, Kobarid in Bovec v okviru Zelene sheme slovenskega turizma, v katero so občine vstopile letos spomladi, podpisali Zeleno politiko, zavezo destinacije, da bo delovala po trajnostnih načelih in si nenehno prizadevala za izboljšave.

Udeleženci so nato še skupaj prehodili 14. etapo od Loga pod Mangartom do Bovca.

 

Vir: slovenia.info

 

(Visited 83 times, 1 visits today)