Dom dr. Klementa Juga v Lepeni (700 m)

28. junija, 2018
Foto: Planinsko društvo Nova Gorica

Slovenci smo veliki ljubitelji gora. Kam se v planinah zateči na dobro malico in kje prenočiti, ko gremo na večdnevno turo? 

Dom dr. Klementa Juga stoji na koncu doline Lepena, kjer se pot začne vzpenjati proti Krnskemu jezeru. Koča je odprta vse dni v tednu, od začetka junija do konca septembra, rezervacija ni nujna, za večje skupine v višku sezone pa je zaželena.

PD Nova Gorica je nekdanje italijansko vojaško poslopje preuredilo v planinsko postojanko. V 8 sobah je 40 postelj in 14 ležišč v skupni spalnici. V prenovljeni depandansi so na voljo manjše družinske sobe in sobe z zakonskimi ležišči. Stranišča, umivalnica s toplo in mrzlo vodo so v domu in depandansi. V dveh gostinskih prostorih je 40 sedežev, pri mizah pred domom jih je še 50. V domu sta tekoča voda in elektrika. Dom ima tudi certifikat ‘Okolju prijazna koča’.

Za prste obliznit: »Ker imamo letos novo osebje, se jedi spreminjajo, a v naši ponudbi so domače lokalne in planinske jedi,« pravijo na PD Nova Gorica.

Postojanka ni primerna le za pohodnike in večdnevne obiskovalce, ampak tudi za kolesarje, saj je točka Slovenske turnokolesarske poti (STKP). »Vabljeni ste vsi ljubitelji neokrnjene narave in miru,« pravijo na PD Nova Gorica.

Zanimivejše ture:

  • Krnsko jezero: 2 uri in 15 minut

  • Velika korita Soče: ura in pol

  • Korita potoka Šumnik: ena ura

dom-klementa-juga-2


Glede odprtosti koč, vremena v gorah in varnosti dostopa ne zagotavljamo aktualnih informacij. Pred odhodom v gore se obrnite na posamezno kočo ali na Planinsko zvezo Slovenije: www.pzs.si.

(Visited 168 times, 1 visits today)