Destinacija Brda še bolj zelena – novi ponudniki z znakom Zeleni ključ

12. maja, 2020

Občina Brda je dobila dva nova ponudnika z znakom Zeleni ključ. Gre za okoljski/trajnostni znak, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. 

Ta okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo. Pridobitev okoljskega znaka Zeleni ključ je tudi predpogoj za vključitev ponudnikov v sistem Zelene sheme Slovenskega turizma ki je nacionalni program in certifikacijska shema pod krovno znamko Slovenia Green.

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže

“Lastniki in zaposleni na Kmečkem turizmu Breg in v Vili Vita Vipolže so že pred časom sprejeli odločitev, da svojo obstoječo zeleno politiko nadgradijo, jo tudi formalno umestijo v svoje poslovanje ter preko mednarodnih standardov preverijo svoje trajnostno naravnano delovanje, in sicer na način, da izvedejo oz. se preverijo skozi postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata Green Key/Zeleni ključ,” so sporočili s Slovenske turistične organizacije. Oba ponudnika sta certifikat tudi uspešno pridobila.

Preberite tudi: 5 očarljivih briških vasic.

Cela destinacija Brda zavezana trajnosti

Direktorica ZTKMŠ Brda Tina Novak Samec je ob tem tako predstavila oba ponudnika: “Gre za lepo zgodbo dveh ponudnikov, katerih zanimivost je v tem, da je Vila Vita med najmlajšimi nastanitvami v Brdih, medtem ko Kmečki turizem Breg pa med prvimi, ki so pričeli pisati turistično zgodbo v naši destinaciji. Zato nas dosežek obeh izredno razveseljuje, ker dokazuje, da so trajnostnim načelom zavezani tako ponudniki starejšega kova, kot tudi novi. Trajnosti je torej zavezana celotna destinacija, zato tudi spodbujamo naše ponudnike k pridobitvi okoljskih trajnostnih znakov, saj dobro vemo, da so že močno vpeti v trajnostni način delovanja, vsakdanjega življenja in z mislijo na ohranjanje okolja. Tako si lahko gotovo tudi v prihodnjih mesecih obetamo še kakšne novice o pridobitvi trajnostnega znaka.”

Destinacija Brda je tudi prva, ki je v letošnje leto vstopila s prvo Slovenia Green atrakcijo pri nas – to je Klet Brda, ki je med drugim prva klet na svetovni ravni, ki je pridobila znak Zeleni Ključ.

 

Vir: STO

 

(Visited 249 times, 1 visits today)