Zaščitne maske so pošle – se panika širi hitreje kot virus?

25. februarja, 2020

Zaščitne maske so pošle, poročajo številni. Trgovine se praznijo? Včeraj je v prispevku na RTV Slo Italijanka iz središča izbruha koronavirusa dejala: “Panika se šiti hitreje kot virus.”  To bi lahko sklepali tudi, če naredimo kratek pregled družbenih omrežij. Gre za razumno previdnost ali paniko?

Kaj smo lahko zasledili?

1. Trgovine bodo zaprte!

Razširilo se je mnenje, da se bodo pri nas ob morebitnem izbruhu zaprle trgovine in da ne bo moč dobiti živil. Nekateri so na Facebooku predlagali, da si naredimo zalogo za vsaj 1 mesec.

2. Zaščitne maske so pošle

Nekateri mediji to, da zaščitnih mask zmanjka v določeni lekarni ali trgovini, objavijo kot izredno novico. Zdravstveni domovi, lekarne in specializirane trgovine so ostali brez zalog. Čakamo na videoposnetke prikaza, kako si pravo zaščitno masko izdelati doma.

3. Slovenija ni pripravljena

Kot je včeraj opozorila Zdravniška zbornica in kot, tako kaže, verjame večina ljudi, Slovenija ni pripravljena na morebiten izbruh koronavirusa.

4.  Kitajski izdelki

Kdor kupuje prek spleta, ve, da je veliko izdelkov kitajskega porekla. Na družbenih omrežjih se vprašanja o tem, ali se lahko okužimo prek izdelkov, ki so prispeli iz Kitajske, vrstijo dan za dnem.

5. Številne napačne informacije

Zasledili smo lahko že poročanja o prvih potrjenih primerih okužbe s koronavirusom po slovenskih krajih, a se je izkazalo, da je šlo za napačne oz. lažne informacije.

 

Tule pa najdete ažurne podatke o okužbah po svetu.

 

(Visited 405 times, 1 visits today)