Šilce zdravja za dobro jutro

11. decembra, 2013

Jutranje navade so tiste, ki jih najteže spremenimo. Večina ljudi ima jutra pred službo ali šolo izdelana kar najbolj po svojih željah in tudi po ustaljenem urniku. Vsak ima svoje sosledje opravil, skupno pa nam je, da je najpomembnejši del jutranjega obreda prvi topel napitek.

Ta mora biti ob določeni uri, na točno določen način. Kava, čaj, mleko, kakav in šumenke z vitamini so najpogostejša izbira in če kaj zmoti „prvo kavo“, znamo biti še nekaj časa zaradi tega razdražljivi.

Vendar pa velja jutranji ritual malce spremeniti in ga začeti s „šilcem za zdravje“. Pa ne govorimo o pitju žganja, ki je bilo včasih nekaj čisto običajnega. Če želimo dan začeti zdravo in narediti kar največ za krepitev imunskega sistema, razstrupljanje, alkaliziranje in dobro delovanje prabavnega trakta, strokovnjaki priporočajo, da na tešče najprej popijemo kozarec vroče vode z limono. Za dodatno obrambo pred prehladnimi obolenji v vodo dodamo še ingver in kajenski poper, za osvežilen okus pa nekaj lističev mete, po tem pa zaužijemo še žličko medu s cimetom.

Po napoju zdravja in energije pa sproščeno uživajmo v kavi ali čaju in zajtrku. Dodamo še smeh in dobro glasbo pa bomo dan resnično začeli s pozitivnim nabojem.

(Visited 89 times, 2 visits today)