Se zbujate vsako noč ob istih urah?

11. oktobra, 2016

Se vam pogosto dogaja, da se vsako noč zbujate ob isti uri? Kaj to pomeni? Kitajski znanstveniki so s pomočjo Kitajske organske telesne ure razložili, kakšni procesi takrat potekajo v telesu, in s kašnimi čustvenimi procesi se telo takrat ukvarja.

Kitajska organska telesna ura deluje na predpostavki, da se chi ali qi (življenjska energija) premika skozi telo v različnih časovnih obdobjih dneva. Čez dan se tako chi premika iz enega telesnega procesa v drugega, ga obnovi in okrepi. Ta cikel traja 24 ur in vsakemu delu telesa sta namenjeni dve uri za polnjenje z energijo.

Torej, če obstaja blokada, ki ovira pretok energije iz enega organa v drugega, potem nas blokada prisili, da se zbudimo. Fizične, čustvene ali duševne zdravstvene težave pa lahko prav tako ustvarijo te blokade.

Zbujanje med 23. in 1. uro
Ta čas je povezan z žolčnikom. Ta del telesa deluje tako, da razgradi maščobo, ki smo jo zaužili čez dan. Prebujenje v tem času lahko pomeni, da bomo morali spremeniti način prehranjevanja z bolj zdravimi maščobami. S čustvenega vidika pa lahko pomeni, da se zbujamo, ker smo nekemu (lahko tudi sebi) nekaj globoko zamerili. Pomembno je, da sebi in drugim napake oprostimo in jih sprejmemo.    watch-1267418_960_720
Zbujanje med 1. in 3. uro zjutraj
V tem času se krepijo jetra in vsi vemo, kako pomemben je ta organ. Zbujanje v tem časovnem obdobju lahko pomeni, da imajo jetra preveč dela – preveč toksinov, s katerimi se ukvarjajo. Pomagala bo sprememba prehrane in zmanjšanje uživanja alkohola. S tem časom pa povezujemo tudi jezo, krivdo in bes. Pomembno je, da poskušamo sprostiti jezo in si stvari ogledamo z malce drugačnega zornega kota, bolj jasno.
Zbujanje med 3. in 5. uro zjutraj
To je čas, ko pljuča zbirajo kisik in ga premikajo v vse ostale sisteme kot pripravo za nov dan. Zbujanje ali kašelj v tem delu noči/jutra je lahko znak, da moramo uživati bolj zdravo hrano in dihati čistejši zrak. Je pa to tudi del noči/jutra, ki je povezan z žalovanjem in žalostjo. Prebujanje v tem času se povezuje z delom našega življenja, ki nas spravlja v obup in depresijo. Pomembno je sprejeti te občutke, ustrezno žalovati in iti z življenjem naprej.
upper-body-944557_960_720
Zbujanje med 5. in 7. uro zjutraj
V teh dveh urah se debelo črevo obnavlja in čisti. Za pomoč pri tem je izredno pomembno, da spijemo veliko vode. Čustveno je ta čas povezan z občutkom, da smo nekje obtičali ali s pomanjkanjem rasti in napredovanja v življenju. To pa je tudi idealen čas za jutranje pozitivne misli in mantre.
meditation-277889_960_720
K. Ž.

(Visited 331 times, 2 visits today)