Do izgube odvečne teže z vegetarijansko prehrano?

29. julija, 2017

Vegetarijanska prehrana ni le zaveznica okolja, temveč pomaga tudi k lepšemu in bolj zdravemu telesu. Izsledki nove študije, objavljene v “Journal of American College of Nutrition”, pravijo, da naj bi bila tovrstna prehrana pri zmanjševanju telesne teže dvakrat bolj učinkovita od konvencionalne prehrane.

Izgubili skoraj 2x več odvečnih kilogramov

Raziskovalci odbora zdravnikov za odgovorno medicino so analizirali odzive 74 bolnikov s sladkorno boleznijo tipa 2: nekateri so se prehranjevali vegetarijansko, druge pa so uživali tudi mesno hrano, ki je vključevala manj kalorij. Po šestih mesecih so vegetarijanci izgubili v povprečju 6,2 kg, ostali pa le okoli 3,2 kg. Obe dieti sta učinkovito zmanjšati podkožno maščobno tkivo, vendar so je vegetarijanci izgubili več.

Spodbuja presnovo

“Dokazali smo, da vegetarijanska prehrana ne pamaga le pri izgubi odvečne teže, temveč tudi spodbuja presnovo in zmanjšuje maščobe. Raziskava je izrednega pomena za vse, ki želijo izgubiti težo ali pa trpijo zaradi metabolnega sindroma in sladkorne bolezni tipa 2, “je utemeljila avtorica študije dr. Hana Kahleová.

Vegetarijanska prehrana je torej, glede na raziskavo, najprimernejši način nadzorovanja telesne teže in skrbi za zdravje.

Vir: www.huffingtonpost.it

(Visited 31 times, 1 visits today)